Smarrig påskmat

PÅSK!

Min favorithögtid, näst efter julen. En högtid som för mig innebär att som nu vara med familjen i Jorm, äta ägg i olika former, skoteråkning, skidor, pimpla röding, sola i en snödriva och en massa god påskmat.

Maten brukar bli ungefär samma som vid julen, men kanske ska vi prova att lägga till något nytt? Om du också vill förnya det traditionella julmaten har jag här några förslag:

Goda måltider.

Gott till påskbordet

♥ Laxbakelse med avocado och äpple

♥ Fiskmousse

♥ Ugnsgrillad paprika med köttfärs och ost

♥ En enkel efterrätt med glass, kolasås och lingon

♥ Kladdig kladdkaka eller chokladtårta

♥ Knapriga ostchips

♥ Egen marsipan till påskgodiset enligt Bodystore´s recept

agg_mat

Men det bästa av påskmaten tycker jag ändå är vanliga mjukkokta ägg med majonäs. Så enkelt, så gott! Och fler mumsiga sätt att äta påskägg på.

Mat med ÄGG

♥ Äggröra

Vid brödbak och som pålägg på olika sätt

♥ Äggtoddy

♥ I stekt bladspenat

♥ Omeletter

♥ Till pannkaka (t.ex. ugns- eller bananpannkaka)

♥ I gröt

♥ Olika improviserade wokar

♥ På pizza

♥ Som krämigt inslag till all typ av mat

♥ I pasta

♥ Fiskpudding

Fler påskmat- eller äggfavoriter? Komplettera gärna. 

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras