Röding är något av det godaste jag vet, men i rå version lite läbbig. Slemmiga fjäll, ögon som stirrar och en arg mun med vassa små tänder. Det vet min mamma. Hon tillagade därför extra mycket när föräldrarna var på besök i helgen och samtidigt fyllde frysen med kött, kantareller, tunnbröd och fisk från Jorm. Det blev en stor skål med rensad röding över efter middagen som jag gjorde en god fiskpudding av tidigare i veckan.
Ingredienser:
- rensad, kokt eller stekt fisk (jag hade ca 800 g röding)
- 6 ägg
- 2 dl grädde
- 2 msk majonäs
- salt & peppar
- bladspenat – färsk eller fryst och stekt så att vätskan försvinner
- ev chiafrön till topping
Gör så här:
- Lägg spenaten i botten av en ugnsäker form med bakplåtspapper eller är smord med fett.
- Blanda grädde, majonäs, ägg och kryddor.
- Fördela fisken över spenatbädden och häll över gräddblandningen.
- Toppa med chiafrön för extra crunch.
- Grädda i ugnen på 225° i ca 20 minuter, tills puddingen fått fin yta och har stagnerat.
Servera med grönsallad och en god dressing.