Ny hälsopodd och otippad lycka i öset – veckans träning och vardagsrapport #111

Inget är ofta som det ser ut.

Den soliga morgonjoggen i tisdags bjöd på en plötslig regndusch. Efter veckans sämsta natts sömn gjorde jag mitt bästa pass och kalaset jag först tänkt ställa in när få kunde komma blev mysigaste kvällen på länge.

Skulle kunna rabbla mer, men det är några exempel från senaste veckan och du fattar poängen? Man ska aldrig döma sin dag, något- eller någon i förskott. Inklusive (eller kanske framför allt) sig själv. Jag och du som läser sitter på SÅ mycket större krafter än det experterna pratar om, universum med.

Så. Med ännu en svävande inledning – man (jag) får försöka ”go with the flow” lite mer, istället för att överanalysera. Det kan hända häftiga grejer då. Och häftigt eller inte, men här kan du hänga med på lite av allt från min vecka.

Ny hälsopodd och otippad lycka i öset – veckans träning och vardagsrapport #111

» Träningen har jag successivt trappat upp med tunga vikter på gymmet igen efter Tjejmilen. Gillar periodisering som du kanske minns? Alltså att jag delar in i en ”lätt, mellantung och tung” period, så att kroppen hela tiden får utmanande variation och sinnet med. Kul. Och dom feta vikterna är klart roligast, så torsdagspasset var grymt, men i onsdags bäst.

Hela veckan blev uppochner då jag bytte kontorsdag från torsdag till onsdag, men på ett bra sätt. Cyklade till boxen på Stureplan för veckans korta wod + rörlighetspass på lunchen och wow. Länge sen jag hade sånt flow i dom trixiga tyngdlyftningsövningana och burpees over bar. Inte så att jag briljerar med någon exemplarisk teknik, fortfarande svårt, men himla härligt! Det jag nämnde i inledningen och kommer visa dig i en reel på Instagram framöver. Över lag en fin och varierad träningsvecka.

Veckosummeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn löpning (inkl. dusch;)
  • Onsdag: crossfit, kort wod + rörlighet
  • Torsdag: tung styrketräning
  • Fredag: vila
  • Lördag: yoga
  • Söndag: löpning, backintervaller strax

» Måendet har väl varit helt ok. Jobbar vidare med att prioritera det viktigaste och släppa onödiga energibovar. Är förmodligen inte ensam om att hänga upp mig på saker som egentligen är mentala påhitt, men som med allt: övning hjälper för att bana in nya förmågor och släppa andra. Att fokusera på EN sak i taget kan låta självklart, men en så bra strategi för att både få saker gjorda, lugna sinnet och tänka klart.

När jag är trött, hungrig, stressad.. etc. fladdrar hjärnan iväg och hittar på dumheter. Sova, äta, andas.. och som jag skrev – göra en sak i taget – är ytterligare simpla knep att må bra. Sen blir det ändå inte alltid som man tänkt sig, men medvetenhet om var dom mentala dipparna kommer ifrån lättar ändå. ”Efter lunchen kommer jag känna helt annorlunda” stämmer till 95% av gångerna. Liksom att omge sig med favoritsjälar..

» Barnen har varit hos Jonas, men som vanligt får jag små doser av dom runt deras träningar/matcher, via samtal, SMS och sociala medier. Det ÄR verkligen så att..

”man mår aldrig bättre än sitt sämst mående barn”

Därför blir jag så lycklig över allt bra Jonas gör för gänget, att se dom med sina vänner och som igår: Hampus vinnarmatch i fotbollen. Och när jag ändå stoltserar med mina ungar har Hugo klarat teoriprovet för körkort!! Jag är orimligt tacksam för- och stolt över alla mina tonåringarna, blir fint att få hit dom imorgon.

» Jobbet. Det är mycket nu. Många artiklar i omlopp och hälsopodd!? Ja, att starta upp en ny podd utan Terese har jag sagt nej till i flera år, det har känts för jobbigt med tanke på min saknade vän, plus att jag har tillräckligt med bollar i luften. Men i onsdags (varför jag bytte kontorsdag) hade vi möte med en tjej som kommer testa att driva en podd under SportHälsas namn. Jag blev sugen på att prova snacka igen och kommer vara med på vissa avsnitt. Får se hur det går, konkurrensen i poddvärlden är ju stor, men inget händer om man inte försöker. Blir spännande, håll öronen öppna.

» Övrigt? Det lilla, varma kalaset i fredagskväll kan jag som sagt leva länge på. Det är häftigt hur människor i olika åldrar, med olika bakgrund, intressen och som aldrig träffats kan klicka. Syrran och jag har av naturliga skäl mycket gemensamt, men även vi är olika och ses allt för sällan trots att vi bor i samma stad. Att få umgås med henne och vänner värmde in i själen, fredags var verkligen veckans viktigaste kväll.

Annars har jag passat på att vila i solen, äta enkel, god tagervadmanhavermat, samt lyxat med städhjälp och produktprov från Biotherm. Den lilla blå flaskan med serum och sköna krämer till min hösthy kommer behövas. Tack till PR-byrån för födelsedagspresent i efterskott.

Hur har din vecka sett ut? Skriv gärna och ventilera om du vill, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.