Kloka ord och kusligt Halloween på Gröna Lund – veckans träning och vardagsrapport #113

Halloween på Gröna Lund

Hur hittar man sig själv när man inte ens kan hitta matchande strumpor?

Hur gör man sig viktig när så mycket annat är viktigare?
Hur läker man när det finns så mycket att läka?
Hur sätter man gränser när man själv bryter dem?
Hur pratar man varsamt med sig själv när den kritiska inre rösten överskuggar allt?
Hur tar man sig tid för sig själv när det verkar som om tiden inte räcker till?

Man bara gör. Kliver av snabba motorvägen och finner de lugna småvägarna. Är i fortsatt rörelse men med djupare andning, klarare huvud, inre lugn som lättar på kroppens tyngd. Så småningom kommer känslan. Flödet kickar igång och hastigheten lockar med en kittlande känsla. Då är man hemma. I sig själv. 

..skrev hon så träffande, kloka, fina Betty Wassenius. Matchande strumpor hittade jag inför yogan igår morse, men speciellt rad 2 och den sista kan jag känna igen mig i somliga dar. LIKSOM Bettys svar på frågorna: att bara göra! Och nästan som hokuspokus trasslas flera av dom andra punkterna också ut efter en stund, känner du igen dig?

Det är fökylningsvirus och stress, höga krav och lågkonjuktur, värdelöst våld och sorg.. men vi fortsätter ”göra” och fokusera på det fina som (märkligt ibland men) också finns. Halloween på Gröna Lund med järngänget t.ex… och här kan du följa med på lite mer från veckan som var.

Kloka ord och kusligt Halloween på Gröna Lund – veckans träning och vardagsrapport #113

» Träningen har inte varit den bästa på mannaminne. Veckans startade med en irriterad hals, förmodligen spår av barnens förkylningar, så jag höll mig lugn. Skippade kontoret och crossfitboxen, vilket gav ny energi och ”trollade” bort känningarna. Jag blir sällan sängliggande sjuk, på gott och ont. Mest hängig, vilket man kanske inte räknar som ett legitimt skäl att vila, men jag har hittat mina metoder med åren. Mer vila, mat och lugnare rörelse – gärna i höstsolen – hjälper.

Fick ändå till ett riktigt bra styrkepass på egen hand i onsdags, en kul wod, magisk löpning bland löv och yoga. Kan INTE klaga.. summeringen:

  • Måndag: vila
  • Tisdag: vila
  • Onsdag: styrketräning + rörlighet
  • Torsdag: crossfit, kort wod + rörlighet
  • Fredag: löpning
  • Lördag: yoga
  • Söndag: strax: löpning

» Måendet!? Drog jag i punkten ovan. Rent fysiskt någon slags förkylningssymptom i början av veckan och mentalt har jag inte hunnit känna efter, men se Bettys ord i inledningen. Jag GÖR ändå, vilket med- eller omedvetet ger inre kraft och glädje. Uppgifterna min KBT-terapeut rekommenderat har jag däremot inte gjort, men som vanligt känns det inte lika viktigt när barnen är hos mig. Rad 2 i inledningen igen, eller bara det att jag faktiskt mår såpass bra i deras sällskap att jag inte behöver lika stort fokus på min egen känsla? Tror det.

» Barnen ja. Hugo bor som vanligt kvar hos Jonas där han mest sköter sig själv och kommer på middagar hos mig, medan resten av gänget varit hos mig. Full rulle med fokus på deras läxor, träningar, massa matlagning m.m… vilket jag älskar. Att rå om dom. Jag sover sämre pga en hjärna i högvarv, men är det inte märkligt hur mycket energi kärlek ger? Är obeskrivbart stolt och tacksam att ha dom i mitt liv, plus glad över somlig pressvisningar.

Gammal i gemet är jag mätt på event, men när det innebär något kul för mina käraste tackar jag gärna ja. I onsdags tog jag med Junior, Jonna och 2 av deras vänner till en förhandsvisning av Halloween på Gröna Lund. Som alltid lika roligt och ”rysligt”. Lite kan du hänga med på i denna reel och bilderna:

Halloween på Gröna LundHalloween på Gröna LundHalloween på Gröna LundHalloween på Gröna LundHalloween på Gröna Lund

Hur mår du? Och hur har din vecka sett ut? Skriv gärna och ventilera, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.