Enkla lösningar som gör livet lite skönare gillar vi, eller hur?
Därför tänkte jag att vi ska måltidstrix idag, du vet små knep som ger stor hjälp i köket. Jag har själv samlat på mig en hel del såna under mina 18 år som mamma och under bloggåren. Ja, även innan barnen och sociala medier. Jag flyttade hemifrån redan som 15-åring och lagade även en hel del mat när jag bodde hemma hos mina föräldrar. Och då snackar vi inte fin gourmetmat med specialingredienser, utan just enkel och god mat till aktiva personer – mig själv och mina syskon på den tiden.
Har du några måltistrix? Kul om du vill dela med dig i en kommentar och om inte får du gärna sno mina.
3 smarta måltidstrix till ditt kök
1. Ägg i gröten
När din gröt är färdigkokt rör du i 1-2 ägg så att de stagnerar. Gör inte bara gröten extra proteinrik, utan krämigt god. Perfekt för oss som inte orkar/har tid att koka ägg att äta vid sidan av.
2. Extra sås
När du köper sushi, kebab, hamburgare eller annat – beställ extra av din favoritsås. Jag köper alltid extra ponzu mayo (en supergod majonässås) från Itamae Sushi vid Odenplan i Stockholm. Den är gudomligt god till all slags fisk. Ovan röding & Co. jag åt i tisdags.
3. Frysta grönsaker
Att alltid ha frysta grönsaker hemma är en smidig lösning. Lätt att färska grönsaker blir dåliga om du inte äter hemma och har koll, men i frysen håller maten länge och kan dessutom både vara billigare och mer näringsrik. Mina favoriter är broccoli, skalade sojabönor, haricot verts och bladspenat som jag fräser med olja, örtsalt och rödlök i en stekpanna. Goda prickar över i till vilken maträtt som helst – här ovan en kalkonsallad.
Som sagt – komplettera gärna med fler måltidstrix om du sitter inne med några. Kram! /A