Roligare brysselkål till julbordet!?
”SMASHED” är grejen just, så bjud på (*trummvirvel*) smashed brysselkål. Ja, du har förmodligen inte undgått trenden med burgare, potatis, broccoli och här – smashed brysselkål med parmasaneost. Snabbt och galet gott tilltugg till det mesta.
Omväxling förnöjer, liksom enkelhet om du frågar mig. Dessutom är det strålande med alla nya recept där grönsaker får stå i centrum. Du som redan äter din dagliga dos kanske inte får samma boost, men jag tänker på alla som helst skippar dom – speciellt på julbordet. Prova gärna!
Smashed brysselkål med parmesaneost
Ingredienser:
- 400 g brysselkål
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
- 1 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Koka brysselkålen i saltat vatten ca 2-3 min. Låt rinna av och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Smasha brysselkålen med en gaffel eller annat. Ringla på olja, salta och peppra.
- Rosta i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
- Ta ur ugnen och strö på riven parmesanost. Rosta ca 10 minuter till, tills osten smält och din smashed brysselkålen får fin, knaprig yta.

Mmm. Godare än det ser ut och passande till julbordet som sagt, som tillbehör till vardagsmaten eller som det är med en smarrig dippsås? Bon apetit! /A
Gillar du smashed brysselkål rekommenderar jag även:
- Skapa din mättande sallad med 7 små knep
- Broccolipizza med parmesanbotten – recept
- Smashed potatoes med guacemole


Anna Jonasson