Stora vårstädningen – veckans träning och vardagsrapport #130

Stora vårstädningen handlar också om att..

..slänga nojor. Över vad du själv tycker och tror om dig själv och tror att andra tycker och tror. Eller är du en sån som aldrig tänker på det? Och nej, jag syftar (trots bilden) inte på kroppen som blottas mer mot våren, även om jag vet att många kan tycka det känns jobbigt. Mer på andra typer av tankar om tyckande.

Jag har väl alltid haft rätt bra självförtroende, gått min egen väg och gjort det jag vill utan att bry mig så mycket om andra, men i perioder – med låg självkänsla. Så även när jag då med rak rygg ”gått min egen väg och gjort det jag vill” har jag ibland haft en röst i ena örat som viskat: ”tro inte att du är något. Fel fel FEL! Hon och han tycker att du är../bör göra..” och då har jag ofta försökt bevisa motsatserna. För mig själv, att jag klarar det jag inte trodde jag kunde, men även vad jag trott att andra tänkt att jag inte..

Haha, du HÖR ju hur orimligt det låter (eller läser). Höga krav på en låg självkänsla, hypoteser och fantasier utan fakta. Jag har ändå blivit bättre på att ignorera den lilla rösten som dyker upp trötta dagar, eller bara låta den ebba ut och flytta fokus till allt positivt jag har och kan – utan någon ”duktig flickas tjat”. Jag vet ju så mycket väl att det är DEN som är fel, inbillning. Ok fine, ibland stämmer det kanske, ingen är perfekt och ibland kan tjat vara av välvilja. Men i den sköna solen, utsövd, mätt, med en hand på bröstet och tankar på dom du älskar/är älskad av.. finns inget tvivel. Där hittar vi den verkliga sanningen, eller hur tänker du?

Tror jag var filosof eller psykolog i mitt förra liv, men nöjer mig såhär för nu. Som alltid – en lång och djup inledning på veckorappoten, men låt oss fortsätter med några ord om det rent praktiska sen sist.

Stora vårstädningen – veckans träning och vardagsrapport #130

» Träningen började bra med cardio i boxen där säsongens löpning runt kvarteret är igång och jag avslutar med detsamma i skogen. Däremellan mest egna styrkepass, tre stycken igen med en röd dag mitt i veckan. Är inne i en period med tyngre vikter igen, vilket är kul, både pga att jag älskar powerkänslan och ser små framsteg i vissa övningar. Kämpar dock fortfarande med mina pull-ups jag tappade i påsk.

Det ÄR verkligen så – ”du blir bra på det du tränar” och allt är färskvara. Två veckor utan räcke för pull-ups och chins räckte för att tappa en repetition från vad jag brukar klara. Om det nu var det eller sämre motivation att köra övningen just därför? En bagatell oavsett, jag vet, men när jag ändå vill träna försöker jag få tillbaka mina ”målreps”.

Annars är väl veckans snackis VÄRMEN och med den – shortspremiär! Fy fasen vad jag älskar att springa med vind runt fria lår, som alltid i perfect match med vitsipporna den här årstiden. Ingen noja där iallafall.

Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: löpning, lugn distans
  • Onsdag: styrketräning, underkroppsfokus + rörligheet
  • Torsdag: styrketräning, överkroppsfokus
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrketräning, mixat ”myspass”
  • Söndag: löpning, backintervaller

» Jobbet är väl det som blir trixigt med högtidsdagar mitt i. Allt ska göras på kortare tid och typiskt nog har vi haft extra många natives (reklamartiklar åt företag som vill synas på SportHälsa), nyhetsbrev mm. Fick därför bli lite helgjobb också, ändå med en mer avslappnad känsla. Att ”det här måste jag inte gör men..” och utan hänsyn till någon annans behov pga..

» Ungdomarna var hos mig en extra dag, annars i sitt nya ”pappahem”. Jonas har flyttat till ny lägenhet med sin tjej, precis intill min springskog. Är glad för deras skull, framförallt ungdomarna som nu får närmare till både skola, aktiviteter, vänner, city och mig. Ja, även Lill-jansskogen som jag nämnt. Vet inte hur flitig Jonna är med sin löpning under pappaveckorna, men förra kom hon igång bra med 2 rundor. Elljusspåret intill nya hemmet är perfekt, kul kuperat och fantastiskt vackert nu med alla blommor. Ska locka henne med det inför vår Tjejmil.

Är också glad att Hampus ben läkt så bra att han kommit igång med fotbollen. Förstår om det varit tomt för honom utan träningen och gemenskapen med laget. Även Junior har haft en fullspäckad helg med innebandycup, utan mig som suppot och lagfotograf den här gången, men Jonas har rapporterat och till veckan är det min tur att spela föräldramatch mot gänget. Blir roligt.

Runt förstfödda är det också mycket just nu, full planering av studenten. Fatta att han går ut grundskolan!? Nej, jag har inte hängt med, men ser fram emot att fira honom stort ihop med hela familjen.

» Måendet har varit helt ok. Lugnt och stabilt, utan värst mycket ”viskande röster”. En bra sovvecka + sol har bidragit mycket, plus mindre stress vid extra ledighet och solotid. Och med tanke på rubriken – jag HAR även kört stora vårstädningen rent fysiskt här hemma. Eller ”stora” vet jag inte, men åtminstone i kylen utöver det vanliga svabbandet. Tillfredställande. Dessutom andra små ”bockar” på saker jag jobbar på. Inget du kan gissa (vad jag tror) och inte alltid med perfekt resultat, men alla försök är bra du vet. Små steg i rätt riktning..

» Övrigt? Värmeböljan innebar även akut behov av nya skor till Junior och naglar till mig i vårhimlens ljusblå färg (du skymtar dom på matbilderna). Eller i frostens, som jag hört rykten om ska komma till veckan.. hm. Översta bilden är dock från förra våren, men kändes passande till inledningen, även med tanke på dagens poddavsnitt – om positiva effekter av rödbetsjuice (med tanke på löpning, röda naglar och rött face..:)

Hur mår du och hur var din vecka? Varmt välkommen att skriva av dig i en kommentar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.