Tonårskalas och ASICS-event – veckans träning och vardagsrapport #133

Veckans höjdpunkt – helt klart dom här.

Våra färska tonåringar. Det spelar ingen roll vad siffran säger, 2 x 1 år eller 13, jag blir själv som ett barn inför julafton när mina älskade fyller år. På samma sätt frustrerad när jag inte kan ge dom exakt allt jag vill i form av ägodelar, roliga aktiviteter m.m., vilket blir svårare och svårare för varje år, men också roligare och roligare samtal och allt fler gemensamma intressen. Det är en ära att få följa deras olika faser. Se hur dom bryter sig loss och utvecklas till allt mer självständiga individer, hur deras vänner och egna nöjen får större roll.

Livets gång som förälder och mamma, med tanke på att det är morsdag idag. Och det är tur att jag trivs såpass bra i mitt eget sällskap också, har egna goda vänner, intressen och forfarande flera delade älskvärdheter med ungdomarna. Lite mer om det och annat i veckans mer personliga rapport.

13-årskalas och ASICS-event – veckans träning och vardagsrapport #133

» Träningen har jag lättat upp en aning. Efter en 3 veckors tung period kör jag lite lägre belastning och mer ”feel good träning”. Veckans traditionellt tunga baspass byttes mot fler reps i utegym och tuffaste löpningen (ofta backintervaller) mot.. se längre ner. INTE så ”lätt”, haha, men fantastiskt kul.

Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: löpning, lugn distans
  • Onsdag: styrketräning, underkroppsfokus + rörlighet i utegym
  • Torsdag: crossfit, kort wod + lång rörlighetsdel
  • Fredag: vila
  • Lördag: träningsevent (se nedan)
  • Söndag: styrketräning, överkroppsfokus

» Jobbet räcker att du följer SportHälsas sajt, social medier och nyhetsbrev för att veta vad jag gör. Har hamnat i bra flow med allt som ska göras och trivs med upplägget ”3 dagar hemifrån / 2 dagar på kontoret”. Att både ha frihet och trygghet, egen arbetsro och gemenskap. Sen saknar jag endel, inte minst kollegor som slutat, men två ser jag fram emot att träffa i veckan.. blir SÅ J*LA KUL!

» Ungdomarna var jag glad att ha här när det vankades födelsedag. Lite lyxigare frukost och ett par presenter (mestadels på bankkontot nu för tiden) på morgonen, fattiga riddare och plus morotskaketårta (originalet) Jonna bakat på kvällen ihop med storebrorsorna, blev vårt firande. Annars en vanlig skol- och jobbdag, så inget större än så, men mysigt. Och mer kalas får dom hos sin pappa i morgon.

För Hampus del – inte lika ”kalas”! Från brutet vadben till ett skadat knä vid en fotbollsmatch, med besked efter röntgen att ett korsband gått av i fredags. Blir operation efter sommaren och 12 månaders rehab på det.. trist! Är så ledsen för hans skull, men han är ändå vid gott mod. Och jag försöker tänka att det kunde varit värre, även om det är en klen tröst när han sitter på bänken och ser sina lagkamrater spela. Fotboll är en kul, men ”farlig” sport.

Innebandy? Kanske lika skadedrabbad, men Junior har iallafall klarat sig hittills. I tisdags var det terminsavslutning med föräldarmatch och gissa vilka som vann? Rätt: alla. Ungdomarna med ca dubbelt så många mål, föräldrarna glada ungdomar. Tacksam för den här terminen och vad idrott gör för alla, även om olyckor sker ibland. Det positiva väger betydligt tyngre, nu även en årstid med mer spontant spel.

» Måendet orkar jag knappt snacka om. Det går upp och ner du vet, sällan otippat i takt med mängd sömn, stress, tjat.. och även värmen. Underbar ibland, men också utmattande. Somliga stunder blir jag sprittande lycklig av solen, andra önskar jag mig regn och lugn. Äsch, lämnar så, men något riktigt upplyftande förutom saker kring ungarna var..

» Övrigt? ÄNTLIGEN en välbehövlig klippning hos Eleonor på Salong Nytid. Alltid lika trevligt att prata ikapp (lite väl många) månaderna sen sist med min vän och jag blir alltid lika nöjd – trots inga större förändringar. Eventuellt lite tjockare hår dock, efter min PRP-kur hos Vicktorya om du minns?

Morsdag? Nja, jag vet inte. Är obeskrivbart tacksam över min egen och dom jag själv fått äran att vara det åt, men inget speciellt firade just idag – igår däremot! En riktigt kul happening var träningseventet med team ASICS x Intersport, Anna J Haag och Charlotte Arvered:

Jag hade redan blivit kittad med produktprover av ny ASICS-outfit och senaste GEL-CUMULUS™ 26, perfekt tajmat att inviga på vägen dit (får berätta mer om dom sen).

”Det blir nog mest mysträning..” tänkte jag och joggade från Hjorthagshemmet till Skeppsholmen i nästan 20° redan kl 8. Borde förstått bättre när framgångsrika f.d. elitlängdskidåkerskan Anna J Haag och elitlöparen Charlotte Arvered höll i träningen.

Vi bjöds på endorfiner av riktigt tuffa intervaller (i eget tempo förstås, men svårt att hålla igen..), plus smart löpteknik, rörlighet och ett riktigt bra corepass som du skymtar. Allt toppat av lyxfrukost från A la lo och gott snack om att ”anpassa träningen efter sin situation i livet” (istället för tvärtom). Helt min filosofi nuförtiden, till skillnad mot en period jag trodde jag var odödlig och maxade typ ALLA livets bitar samtidigt. Kul och effektivt ett tag, men ohållbart i längden.

ASICS: ”A nima S ana I n C orpore S ano” – en sund själ i en sund kropp” är en sund slogan och ambition. Mäktig miljö, glatt sällskap och högsommarvärme på det, LÄTT att älska träning en morgon som denna och du kan följa med här!

Sen flöt jag hem för att aktivera mitt egna gäng och senare: landa i soffan för att smälta allt. Kan ta tid..

Hur mår du och hur var din vecka? Varmt välkommen att skriva av dig i en kommentar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.