Hälsa på andra sätt – veckans träning och vardagsrapport #135

Vi snackar träning, kost, återhämtning..

..men har du tänkt på hur mycket MER som ryms under hälsoparaplyt? Och hur märkligt olika det kan se ut för dig och mig. Det ”typiskt hälsosamma” kan vara precis tvärtom, en behöva:

..mer träning för resultat – en annan vila.
..mer (”onyttig”) mat – en annan näringsrikare.
..mer struktur – en annan släppa kontrollen en aning.

O.s.v. i olika doser, du vet. Och ju fler år som går, ju mer jag lär mig och ju större erfarenhet jag – ju mindre imponerad blir jag av prestation och pengar. Visst kan det vara häftigt och något jag också dras till, men lycka finns i så mycket mer: gemenskap, avkoppling, natur, oförnuft, tacksamhet..

I lördags vaknade jag upp färdisminkad med risigt hår och ett leende på läpparna från fredagens sommarfest med kollegor och vänner från SportHälsas och Underverket. En kväll med framför allt sista sista punkterna: massa gott, skratt och lagom galenskap. Tappade bara bort mobilen en gång, skämde ut mig på Glashuset och kom hem med ordentligt påfyllda balansbehov.

Poäng? Mest en liten reminder att vi inte kan dömma något/någon av en bild – eller reel för den delen. Inget är ofta som det ser ut och hälsa kan ABSOLUT vara goda drinkar, dans, choklad och överhoppade träningspass. Lite mer om det och annat i veckans mer personliga rapport.

Hälsa på andra sätt – veckans träning och vardagsrapport #135

» Träningen blev extra lugn. Började med känningar i halsen och sen var det ju ännu en helgdag mitt i, så ingen crossfit på hela veckan, men desto mer löpning mot slutet OCH – bäst av allt i toppbildden: 2 pass med Jonna.

Blev både paff och glad när hon frågade om vi skulle gå till gymmet. Ena dagen där jag visade henne alla maskiner och hon mig grymma coreövningar från sin thaiboxning, andra gången sprang hon och jag körde rörlighet med rulle. Båda: bästa sällskapet och chans att småsnacka på ett sätt vi inte alltid kan hemma bland bröder, sysslor och skärmar. Värdefullt på fler sätt att träning alltså. Summeringen:

  • Måndag: vila
  • Tisdag: vila
  • Onsdag: lugn jogg
  • Torsdag: styrketräning, underkroppsfokus + core med Jonna
  • Fredag: löpning, intervaller
  • Lördag: lätt styrketräning, överkroppsfokus
  • Söndag: löpning, distans + rörllighet med Jonna

» Jobbet fick jag ännu en vecka komprimera på färre dagar.. eller inte. Blev endel helgjobb också efter ändringar i poddordning och därmed ändringar i såväl artiklar som facebookinlägg och nyhetsbrev. Mitt jobb är fritt och flexibelt, men inte utan ansvar. Och viktigast för mig är allltid du – eller andra mottagare, varför jag är mån om att allt blir så bra det kan bli.

Men jobbet innebar inte bara jobb den här veckan. Vi hade även sommarfest på Fjäderholmarna som sagt, ihop med övriga i samma lokal. Himla gott och roligt, men även sorgligt att Tessa lämnar oss. Och tyvärr lite tidig kväll för mig, för *pang* slog både bubbel och trötthet till och som jag bukar säga: ”när jag inte kan prata ordentligt är det nog”. Tog en Bolt hem och stupade i säng, men väldigt nöjd ändå, även med tanke på att..

» Ungdomarna var hos mig. En mysig och rätt avkopplad vecka ihop eftersom det var en mindre skoldag för dom. Längre sovmornar (då jag kunde jobba), häng med kompisar och min tur att skämma bort med deras favoritmat. Träning ihop med Jonnas också som nämnt och Junior gillar sin nya fotboll som han springer ut med titt som tätt. Även Hugo har kikat förbi några dagar i samband med sin klättring i närheten.

Och nu till veckan är det STORA högtidsdagar på g: Hugo tar studenten, tvillingarna går ut mellanstadiet och Hampus bockar av 2an på gymnasiet. Det ska vi fira!

» Måendet? Förutom någon slags förkylning i början av veckan.. bra. Stressigt och mycket att göra ibland, ja, men är konstant lite hög av förväntan just nu. Älskar den här tiden, då hela sommaren ligger framför oss och många fester.

» Övrigt? Fixat fransar och bryn hos bästa Ximena på Frog och röstade i EU-valet igår. Och har kommit igång bra med att läsa böcker. Har flera nya nu och kan skriva ett inlägg med boktips framöver om du vill?

Hur mår du och hur var din vecka? Varmt välkommen att skriva av dig i en kommentar, kram! /A

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.