Slutspurt och nejsägare – veckans träning och vardagsrapport #138

DÄR klev jag ut i semestern.

Eller snarare VI, bakom mickarna och poddredigeringen för en månad. Och ”semestern”…? Får se när det sjunker in att jag faktiskt inte måste viga varje sekund åt något produktivt, men att vara kreativ och aktiv i nuet slutar jag aldrig med. Det är ofta mitt sätt att stressa av mentalt, så länge det sker utan press förstås. Du kan alltså räkna med några hej i sommar, men ska försöka släppa all planering, förutom för mina online coachingklienter och teens.

Svårt. Dels att ”bara vara” tycker jag och min idésprutande hjärna, men också att skilja på jobb och hobby när du älskar det du gör. Också svårt att undvika dåligt samvete när dom du älskar mest inte får det (du tycker är) bästa och mest säger ”nej”… som jag predikat förr: även kära ting kan sluka energi, samtidigt som det rent fysiskt energikrävande kan generera mer. Ofta ologiskt.

Slutspurt och nejsägare – veckans träning och vardagsrapport #138

» Träningen har fortsatt förvåna.. eller, kanske inte? Du som läst mina mer personliga inlägg vet att jag haft en rätt slitig period/år, inte minst mentalt och efter årsskiftet ekonomiskt. Men precis som tidigare gånger är det märkligt nog då träningen får en uppåtsving. Kanske för att jag släpper allt gnag där och ”poff”, vad lätta vikterna och löpsteget blir. I jämförelse. Och i fokusbubblan. Även mellan lyft och intervaller upplever jag enorm avslappning, precis som meditation.

Annars har jag som veckan innan fortsatt med extra tunga vikter vid mina egna styrkepass inför en lättare semesterträningsperiod och även prioriterat att gå på 2 crossfitpass medan jag är kvar i stan. Superroliga och lärorika båda, liksom att provspringa nya dojor (mer om dom nedan) och köra ännu mera core med Jonna. Summeringen:

 • Måndag: crossfit
 • Tisdag: lugn jogg
 • Onsdag: styrketräning, underkroppsfokus
 • Torsdag: crossfit
 • Fredag: vila
 • Lördag: styrketräning, överkroppsfokus (inkl. corepass med Jonna)
 • Söndag: löpning, backintervaller

» Jobbet har dels bestått av att förbereda inlägg inför semestern, dels poddavsnitt. I tisdags spelade vi in 4 nya avsnitt, med 4 intressanta gäster, bl.a. min vän och vår poddklippare Derin, plus ytterligare en klok vän: Jennie. En fantastisk dag. Att få hänga med fina Bella och övriga inspirerande personer, lära mig massor av alla och inte minst myser jag in i själen av tanken på att sprida ut detta till dig. Meeen som sagt – en podd kräver sitt jobb, så nu tar vi en liten paus, men hörs 18 augusti med dessa kanonavsnitt.

Semester.. smakar lite på ordet och har inte fattat än. Förutom podden kommer jag även släppa bloggen och övriga sociala medier endel, i alla fall all planering. Vet hur ledig tid kan få idéerna att blomstra och tycker ju det är så KUL att fota, filma, redigera och skriva till dig, så vi får se. Lägger hur som helst ingen som helst press på mig några veckor.

Enda jobbet (även det som känns mer likt en hobby) är min online Bootcamp som rullar konstant. Har så gulliga och grymma deltagare, så även att coacha dom vid behov är ett nöje. Psst! Nästa start är 12 augusti, välkommen att haka på!

» Ungdomarna var hos mig. ”Nejsägarna”. Det plågar mig att inte kunna erbjuda det härliga sommarlov jag själv målar upp inombords och dom flesta förslag ratas:

 • Vill ni hitta på något? Gå på Grönan? Picknick? Bada? ”Nej!”
 • Ska ni inte kolla med kompisar då? Göra något ihop? ”Nej!”
 • Är det något speciellt ni vill äta? ”Nej!”
 • Får jag ta en bild av er när.. ”NEEEEJ!”

Fick ändå med dom på ett par promenader, lite shopping och gymmet som sagt. Och tankar på hur jag själv och mina syskon var som tonåringar lugnar (hur kul är det att hänga med sin mamma? haha), liksom att dom förmodligen tycker det är skönt att ”göra ingenting” ibland. Speciellt efter en hel termin full av fläng mellan 2 hem och tusentals tider att passa.

En lugn vecka i stan var säkert välbehövlig och idag hoppar 2/4 på tåget med kusiner mot mormor, morfar och katter i Jorm. Blir BRA och om en vecka joinar storebröderna ihop med mig. Där blir det annorlunda för oss alla, mer space, utomhusliv naturlig gemenskap.

» Måendet har jag inte hunnit reflektera över, eftersom hjärnan gått på högvarv om annat. Sommaren, barnens resor, podden, plånboken, plus övrigt att få klart. Och att hyra ut min lägenhet via Airbnb innebar mer fix än jag tänkt. Inte ”bara” att storstäda, utan beställa prylar från IKEA, rodda med nycklar och synka när folk kommer och lämnar. Hjälp!

Det får jag. Är usel på att be om det, men eftersom jag är bortrest har jag frågat min vän Bella (inte poddkollegan, men annan fantastisk Bella) om hjälp vid incheckning. En lättnad att ha just henne, en vän jag kan lita på, som ser till att alla kommer in/ut osv. Och beviset på att jag åtminstone BÖRJAR komma ner i varv fick jag natten mot söndag, då jag sov hela 9,5 timme. Eller var det bevis på all stress veckan innan? Skönt hursomhelst, liksom att ha hela semestern framför mig… ler stort av bara tanken.

» Övrigt? Har dom nämnt blivit bortskämd av mina samarbetspartners från Tyngre och ASICS. Kakdegsprotein plus det med citronsmak var löjligt gott och nya ASICS SUPERBLAST™ 2 precis så sköna som utlovat.

ASICS SUPERBLAST™ 2

”ASICS lanserar de mycket efterlängtade SUPERBLAST™ 2-skorna som är utrustade med  varumärkets bästa premiumskum FF TURBO™ PLUS för att hjälpa löpare känna sig superladdade vid varje steg av sin löprunda.”

/ Ur pressmailet jag fick samma dag som skorna. I veckan invigdes dom som vanligt på gymmet, vid promenader och igår en 1a löprunda – magisk känsla. Sprang som på moln, åtminstone mellan bakintervallerna som alltid är lika jobbiga, men bra skor gör stor skillnad. SUPERBLAST™ 2 är både lätta, ger trygg stabilitet, säkert grepp och snabb respons av ny skumsula, med mjuk avlastning i varje landning. Dessutom luftigt skön oavndel och inte minst: snygga va!? Mer bilder av dessa sköningar utlovas.

Hur mår du? Och har du semester eller senare i sommar? Skriv gärna och berätta i en kommentar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.