* Recept med reklam för Tyngre *
Med tanke på fettisdag 4 mars och söndagens poddavsnitt tillägnat just.. SEMLOR!
Här vill jag bjuda dig på chokladbollssemlor i miniformat med en extra nypa protein. Hela stan och skallen är full av semlor just nu pga mitt jobb med marknadsföring, men idéen fick jag från Instagram.
Perfekt att testa med mitt Tyngre Chokladbollskasein, tänkte jag. Och resultatet blev riktigt gott. Vet inte om chokladbollssemlor räknas som semlor egentligen, men chokladboll med grädde kan inte gå fel, eller hur? Till och med ungdomarna gillade dom, vilket du får räkna som högsta betyg.
Mini chokladbollssemlor med en extra nypa protein
Ingredienser, ca 4 bollar:
- 100 g havregryn
- 1 dl (35g) Kasein Chokladboll (alt annat chokladproteinpulver)
- 2 msk sötströ
- 50 ml vatten (ta lite vatten i taget)
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk kaffe (färdigkokt)
- kokosflingor till topping
- 1 dl vispad grädde
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt kaffe och lite vatten i taget till en tjock smet.
- Rulla bollarna till önskad storlek (större än vanliga chokladbollar) och sen i kokosflingor.
- Ställ i kylen en stund. Vispa grädde under tiden.
- Skär av små ”lock” på chokladbollarna, toppa med grädde och lägg på det lilla locket.
Färdigt att njuta, trevlig helg! /A



Anna Jonasson