* Recept med reklam för Tyngre *
Semmeldagen 4 mars närmar sig med stormsteg!
Du har knappast missat det, eller fettisdagen som den också kallas och som många tjuvstartat fira sen länge. Jag med, i form av en glutenfri semmelwrap med boost av protein. Annars brukar det bli köpt originalversion för oss, men det är alltid kul att experimentera fram något gott för dig att prova. En vardagssemla som både är snabb, socker- och glutenfri, supergod och proteinrik.
Ganska mäktig också, så ett perfekt mellanmål om du vill stå dig ett tag. Sen, som jag brukar tjata, utesluter inte det ena det andra – OM du inte har glutenallergi eller diabetes. Då är det här receptet perfekt!
Glutenfri semmelwrap med god boost av protein
Ingredienser:
- 0,5 dl mandelmjöl*
- 2 ägg
- 1 tsk sötströ
- 1 skopa (35 g) Kasein Kanelbulle (alt. Kardemummabulle eller Vaniljdrömmar) – kan uteslutas
- 1 krm kardemumma
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk bakpulver
- kokosolja eller smör till stekning
Gör så här:
- Vispa ihop alla ingredienser och låt stå att sväll i några minuter.
- Platta ut och stek i en klick kokosolja eller smör i en stekpanna ett par minuter på varje sida (tills den är genomstekt).
- En glutenfri semmelwrap som även går att göra på en tallrik i micron om du vill att det ska gå ännu snabbare.
Sockerfri mandelmassa
Ingredienser:
- ½ dl mandelmjöl*
- 1 msk grädde (alt. 1 msk äggvita)
- ½ msk sötströ
- 1-2 droppar bittermandelarom
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och smaka av med eventuell mer sötning och bittermandel.
*Mjöl- och sockersort kan du byta ut efter tycke och smak, liksom fyllningen. Vid mjölkallergi – byt ut grädden mot kokosgrädde och nötallergiker kan byta ut mjölet mot ex. bovetemjöl.
Går dessutom att variera fyllning efter smak, eventuella allergier och beroende på tillfälle. Som frukost med vaniljkvarg och hallon i kanske? Prova dig fram och hoppas du hittar din favoritsemmelvariant, kram! /A