Sommarens grillning är räddad! För ett par veckor sen fick jag med mig ett smakprov av nyheten halloumiburgare från ICAs presslunch. Stora runda skivor som passar perfekt på hamburgaren, eller istället för kött om du är vegetarian. Jag älskar halloumi, men min pappa som brukar sköta grillen om somrarna svär över de små ostbitarna som smälter ner mellan gallersträngarna. Slut på det! Jag har ännu inte sett den nya halloumin i butik, men testade mitt smakprov som stekt variant igår, i pitabröd med kyckling, bacon och avocado. Samma goda, salta smak – lite större!
Glass hör också sommaren till, och nu har jag testat ett nytt recept med kokosgrädde. Förmodligen går det lika bra med kokosmjölk, och smaken blev en lätt mix av kakao/kokos. Personligen tycker jag hemgjord gräddglass är godare, men ett klart tips för dig som inte tål mjölk.
Ingredienser:
- 1 burk kokosgrädde/kokosmjölk
- 4 ägg
- 1 dl honung
- 5 msk kakao
Gör så här:
- Vispa äggvitor till hårt skum.
- Vispa äggulor med kakao, kokosmjölk och honung.
- Rör ihop allt försiktigt och frys in i glassmaskin/glasslåda/glasshållare.
- Vid glasslåda – rör någon gång i timmen i ca 3-4 timmar.
God helg!




Anna Jonasson
Älskar halloumi! Dessa halloumiburgare låter ju toppen!
Hittade dom för någon månad sedan på ICA, jublade högt och köpte två förpackningar. Såå himla goda, smakar ju som vanligt, men perfekt när dom är runda och passar ett hamburgebröd sådär läskigt bra =) Perfekta på grillen också, jag har testat =)
Jag älskar också halloumi, yum 🙂 Kram och ha en fin dag!
Mmm glassen ser riktigt god ut! 🙂