Ugnsrostade grönsaker är bland det godaste jag vet – därför ville jag bjuda den bruden på det vid möhippepicknicken i lördags. Jag slänger ofta in diverse grönsaker tillsammans med lax eller kyckling i ugnen så får man hela middagen klar på samma plåt. Den här gången var dock min tanke att köpa färdiggrillade kycklingar och blanda de varma grönsakerna med färska till en fräsch sallad.
Ingredienser – varma grönsaker:
- Aburgine
- Paprika i olika färger
- Rödlök
- Champinjoner
- Potatis i bitar
- Olivolja
- Örtsalt
- Peppar
Ingredienser – kalla grönsaker:
- Färsk bladspenat
- Gurka
- Körsbärstomater
- Sojabönor
- Fetaost
- Pumpakärnor
Ingredienserna ovan är bara ett exempel – det går att ta lite av varje som finns hemma i kylen. Skär allt i grova bitar, blanda med olivolja och kryddor och sen in i ugnen på 225° tills grönsakerna har fått fin färg. Blanda sen med fetaost, pumpakärnor och den kalla salladen och servera med en god sås och eventuellt kött/fisk/kyckling eller annat.



Anna Jonasson
Ser helt underbart ut 🙂
Ser riktigt god ut, =)
Ser helt fantastiskt gott ut!