Grillafton & trender

Det är visst Valborg och vankas grillat hos Lissjanis i kväll. Jag ska bara fräscha upp mig med en dusch som jag inte tagit mig tid till sen dagens podwalk. Är det grillparty på balkongen så måste man ju piffa till sig. Premiär för i år faktiskt, trots att vi egentligen kan grilla året om med gasol under tak. Jag glömmer bort hur enkelt det är att bara slå på den istället för ugnen. Och gott.

grillmat

Jonas har precis kommit hem från ett par dagar i Halmstad och vi väljer den snabba grillmaten att inleda säsongen med. Potatisgratäng, fläskfilé, bearnaisessås, majskolvar, korv, bröd, grönsallad…

frukt_chokl

..och bananer i folie med choklad till efterrätt. Just frukt och grönt är extra trendigt att grilla i år enligt en rapport från ICA:

”Hälsotrenden är stark och spelar en viktig roll även på grillen. Hela 40 procent uppger att de vill grilla mer hälsosamma rätter och 47 procent vill lägga mer grönsaker på grillen i sommar. ICAs Grillrapport visar att vi bryr oss mycket om var maten kommer från och att vi gärna äter mer ekologiskt och svenska råvaror i säsong.” 

lemona

Rapporten fick jag i samband med ett passande bud från ICA med några produktnyheter. Bl.a. den här citronlemonaden som blir en festlig ersättare till vin för barnen vid middagen.

Grillen blir det närmaste majbrasa vi kommer i kväll. Alla är som sagt trötta och tidigt i morgon ska Hugo iväg på fotbollscup. Istället har vi hyrt nyutkomna filmerna ”Micke & Veronica” med bl.a. David Hellenius och senaste BECK, ”Familjen”. Både jag och Jonas gillar svenska filmer, storbarnen också när det inte är för läskigt.

Trevlig Valborg!

7 Kommentarer
  1. Grillat är verkligen gott! Har du något favoritkött eller grönsak som du gillar lite extra på grillen? 😀 Förutom köttet från Jorm såklart, ”närproducerat” är alltid godast!
    Själv är jag svag för kycklingfilé men även fläskfilé (ellerytterfilé) kommer tätt efter. Gärna med grillad sparris och champinjoner till! 😉

    Blev pod-träning idag för mig med, men som sällskap på crosstrainern! 🙂 Vilken lyssnade du på?

    1. Elin – jag gillar majskolvar, champinjoner & paprika av grönsaker på grillen, men MÅSTE testa aubergine & kål (!! faktiskt en ny trend samt att grilla sallad, avocado & annat). När det gäller kött är kyckling också min favorit + halloumi. En stor miss att vi inte hade det hemma igår.

      Trevligt! Jag lyssnade på Fitnesspodden. Ett avsnitt där Anki Sundin gästade & ett med PT-Fia. Båda väldigt vettiga & inspirerande. Vad lyssnade du själv på? 🙂

      1. Ja aubergine är också väldigt gott att grilla! Mamma skulle grilla hamburgare idag sa hon, gott det med när man gör egna som bara är kött 😀
        ¨Låter som en bra pod-tur, jag lyssnade på Hemmma hos Gry- igår med Petter som gäst. Rekomenderas 🙂
        Idag lyssnade jag på Tyngre fredagsmys, där pratade de bla lite om ätstörnigar som är vanligt i fitness- branschen. Att många har svårt med det där att leva ”vanligt” mellan tävlingarna och faktsikt gå upp till en fettprocent/vikt där kroppen mår bra och fungerar. Men också att många går och ”smådietar” året runt samt att det såklart som ingen elitidrott är hälsosamt på något sätt. Viktigt ämne som många inte tänker på, eftersom synliga muskler anses vara snyggt i mångas ögon. Personen bakom mår inte alltid bra och gör antagligen stora uppoffringar för att se ut så.

    1. Ja Karin, det är konstigt hur mycket godare allt blir av att grillas. Och trevligt! Antar att det är semesterkänslan som sitter i doften 🙂

      Mysigt med grill för er också. Det här är väl en typisk grillhelg för många och vi får nog göra det en gång till i helgen. Med mer tid att fixa egna tillbehör.

      Tack & ha en fin Valborgshelg du med!
      KRAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.