Semestermåltider i Skåne

För mig är semester = njutning och avkoppling. Träning räknar jag in under njutning. Ibland direkt under passet, andra gånger mer som förhöjning av njutningen efteråt. Avkoppling är just vad det låter som – att sova ut och slippa stressa. Under njutning räknar jag även att göra roliga saker och äta gott ihop med de jag tycker om. Världens bästa krydda och då behövs egentligen ingen speciell mat, men med mer tid och stor tillgång till fina godsaker från trakten kan vi lyxa lite extra.

kaffe_gourm_pro

Mitt pre workout-mål ser dock lika dant ut hemma som här. Vanlig mat funkar lika bra,  men som med alla gosaker – ibland väljer man det som är godast. Jag tycker det är så gott med min kräm av Gourmet-Pro Choklad-proteinpulver som jag rör ut med lite vatten, en tsk kokosoja och 1 tsk jordnötssmör. Det till kaffe äter jag de dagar jag kör styrka innan frukost. En godmorgondesert!

fruk_skane15_2

Vissa av barnen är med när jag tränar, andra sover till 10 på mornarna, men sen samlas vi alla runt frukostbordet.

omelett_skane

Både jag, Jonas, Hugo och Hampus älskar scrambled egg, så det gör vi en stor sats av varje morgon. Ett helt 12-pack ägg går åt + ost och strimlad kalkon (på halva eftersom Hampus och jag gärna kör utan).

chia_jordg_skane

Till det brukar jag även äta en chiapudding med en klick av nya Lindahls Kvargen Rabarber/Jordgubb, samt äkta vara från trakten. Missa inte denna limited edition kvarg – godast av alla smaksatta kvargsorter jag smakat, och missa inte att frossa i Svenska bär under sommaren. Galet god kombination med diverse frön och nötter som topping.

creperian

Lunchen äter vi ibland hemma och ibland på våra road trips. Det finns så många mysiga små ställen, mycket närproducerat, och i förrgår åt vi på Franskans Creperie i Rörum bara en mil från där vi bor (inläggets översta bild är också därifrån). Tvillingarna tog det säkra kortet med pannkakor med glass. Hampus valde en crêpe med mörk choklad, vaniljglass och grädde. Hugo en crêpe med Skånsk spettekaka, vaniljglass och vit choklad. Jag och Jonas åt mer matiga galetter med rökt kyckling, bladspenat, ost och ädelostcreme. Alla mycket nöjda. Och mätta.

skane_lax

Middagarna blir sena med grillat för det mesta, men vädret har varit minst sagt instabilt så den här dagen fick det bli ugnsmat istället. En fet bit  lax från Buhres Fisk i Kivik tillsammans med min crème fraîche/vitlök/fetaostsås och ugnsgrönsaker går dock inte heller av för hackor.

7 Kommentarer
  1. Åh vad gott med färsk varmrökt lax 😛 Jag ställer mig dock skeptisk till Lindahls kvarg som är sötad med aspartam.
    Fortsätt njut på semestern . Om fyra veckor är det min tur. Kram

    1. Lisa – ja, det är underbart gott! Jag är inte rädd för aspartam men håller med om att vissa produkter smakar konstgjort. Den här Kvargsmaken tycker jag dock smakar riktigt gott.

      Tack & desamma när din tur kommer!
      Kram

  2. Det är verkligen kul att resa iväg och testa lite restauranger/hur maten är just där man är. Sedan gillar jag att man kan ha möjlighet att göra mat/frulle själv, även utomlands. Man vill ju inte missa dagens höjdpunkt- morgongröten 😉 Hotellfrukost tröttnar man faktiskt på oftast, om den inte är riktigt bra då förstås!
    Dina barn verkar gilla det där med att äta gott på semestern! Vågar de testa nya saker eller är de kräsna? Känns som att dom äter det mesta med god aptit? 🙂 Har du något som du ”måste” ha när du är bortrest som du annars skulle sakna väldigt mycket? I matväg alltså…

    1. Elin – mina barn är väldigt olika allihop & bara två av dem är modiga att testa nytt medan två är kräsna & vill ta det säkra före.

      Själv har jag just mitt proteinpulver jag tycker är så gott & praktiskt att ha med som mellanmål. Blir aldrig gammalt heller 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.