På torget och i affärerna säljer de kantareller för fullt, men jag har lyxen att ha guldet i frysen. Mina föräldrar hittade jättemycket förra året och vi har fortfarande kvar påsar.
Efter en härlig dag med träning och parkhäng med min kusin, faster och syster med barn har jag landat i soffan med ett par kvällsmackor med svampen. Knäckemackor med ost och kantareller frästa i smör tillsammans med rödlök och chiafrön. Jag har fått dille på dessa knapriga frön och har dem på allt. I gröt, bröd, sallad, omeletter, som panering. Och på kantareller tydligen.

Nu är även mannen tillbaka och ordningen återställd. Förra veckan då tvillingarna var borta passade vi på att se på film varje kväll och det fortsätter vi med nu efter nattning. Vi ligger efter utgivningarna och bearbetar svenska thrillers en efter en. Lagom spännande och avkopplande.
Har du kommit igång med kantarellätandet? På vilket sätt äter du dem helst? Jag har några påsar kvar och testar gärna något gott tips.
Anna Jonasson
Mums, ska testa tillsammans med rödlök- låter gott! Hade min kantarellpremiär för detta året för 2v sedan tillsammans med grillat kött och sallad. Så himla gott när de är lite smörstekta och sen flingsalt på! Enkelt är det bästa- ännu en gång 🙂
Elin – egentligen ska det väl vara charlottenlök (eller hur det stavas) till kantareller, men rödlök blev också bra. Bara smörstekt svamp med flingsalt lät också väldigt gott. Oftast är det så – enklast är bäst! 🙂
Jag gjorde en omelett med västerbottenost och kantareller igår. Kan verkligen rekommenderas.
Maria – Mumsigt & vad gott med lite mer smakrik ost. Vi hade bara Goudaost hemma.
Ska finnas mycket kantareller i skogen i år har jag hört. Själv är jag bättre på att hitta blåbär. Men borde ge mig ut för att leta efter guldet också.
Smörstekta kantareller är svårslaget!
Karin – jasså?! Jag har bara plockat kantareller i Jämtland & vet inte var man letar, men är bortskämd av mina föräldrar.
Håller med – riktigt gott!
Kram & trevlig helg!
Måste verkligen bli bättre på detta med svamp, i alla fall att köpa hem. För oj så gott det faktiskt är 🙂
Mari – ja, smakrik & smarrig 🙂
Den här pastan är SÅ himla god: https://sandrabeijer.se/2013/08/27/kantarellpasta/
Vi har bunkrat med 35 liter kantareller!!
Tycker bäst om varma mackor med kantarellstuvning toppade med knaperstekt bacon och riven ost 🙂
Paj med kantareller kräftstjärtar och Västerbottenost provade jag oxå. Gjorde pajdegen av mandelmjöl.
Det låter jättegott Linda! Tack för tipsen 🙂