Solmogna grönsaker, grillat och svalkande glass.
Kort sammanfattning av det vi äter mest av här i Turkiet. Förutom att hålla igång med träning, bad, lek och att sno ett par minuter på en solstol blir det en hel del ätande och drickande. Som alltid, men extra påtagligt lediga dagar med hela familjen då det är sex magar och personer som vill vara nöjda. Semesterdagar hemma i stan känns det som att jag inte gör annat än att laga mat, plocka undan och diska, därför uppskattar vi lyxen med all inclusive extra mycket här på Kaya Side.
Buffén är stor och varierad med olika teman på lunchen och middagens grill. Här finns både turkiska specialiteter, vanlig spaghetti med köttfärsås och annan varm mat, mängder av grönsaker att välja mellan, fräsch frukt och söta efterrätter. Men det jag kan sakna på hotellet är upplevelsen av kulturen.
Igår gjorde vi en utflykt in till den lilla staden Side, shoppade och provsmakade typiskt Turkiskt godis. Jonas var så nöjd över alla klädfynd, samtidigt som han köpte sötsaker för så mycket pengar att vi inte hade råd att åka taxi hem. Vi fick leta upp en skumpig buss, men det var klart värt för att uppleva ännu en god sida av Turkiet.
Äta i Turkiet – min mat igår
Frukost: Färska grönsaker, frukt och ägg i fyra varianter – kokt, stekt, scrambled och som omelett.
Mellanmål: Glass och en kopp kaffe i skuggan. Precis som salladen något som smakar ännu bättre efter bad, sol och under en palm tillsammans med andra söta typer.
Lunch: Även här fetaostsallad tillsammans med dagens rätt i lunchbuffén vid poolen. Igår friterad kyckling. Jag är inte så hungrig mitt på dagen då det är så varmt, men den här sortens mat slinker ändå ner.
Godsmål: Och söta saker. Vi provade som sagt typiskt Turkiskt godis. Smaskigt, men en bit räckte.
Middag: Gott och blandat från salladsbuffén och dagens från grillen. Igår någon sorts fisk som påminde om makrill, kyckling, lök och spetspaprika. Hela härligheten toppad av smakprover från efterrättsbuffén som inte hamnade på bild eftersom det blev lite kladdigt. Ofta tar barnen för sig och mamman äter upp det de inte gillar.
Mums! Buffé är verkligen smidigt och gott, finns många val som passar dom flesta i sällskapet! 🙂
Jag gillar en lätt frukost och lunch, men en lite mer utökad middag. Ungefär som dina måltider ser ut 😉
Ja, det är det. Och bara det här att slippa disken. Men en vecka känns ändå lagom. Sen är det skönt att laga sin egen mat tycker jag 🙂
Håller helt med!! Vissa saker brukar man börja sakna, typ gröt och köttbullar 😉