Egentligen gillar jag att ha saker ting på gamla vanliga sätt när vi är i Jorm, kortlivade trender passar inte in tycker jag, men ett nytt format på våfflor kändes kul att testa – waffle bowls. Tillsammans med röding, tunnbröd och hel kyckling i ugn är mormors våfflor berömda och efterlängtade i min familj, en självklar del av våra besök. Hugo gillar dem så mycket att han hellre ville ha det än tårta på sin födelsedag i förrgår, med glass och hemkokt hjortronsylt.
Min mamma har många järn för att kunna grädda flera liter smet till gyllene våfflor på löpande band. Det går åt endel när vi är här. I morsdagspresent fick hon nytt järn som formar våfflorna som en skål av mig och mina syskon. Du vet det trendiga med att äta ur en bowl som jag skrivit om tidigare, den här gången i våffelform. Det var inte invigt och kändes festligt att testa på Hugos dag, men inte helt lätt att äta. Med kniv och kaffel? Hålla i och tugga? Eller gröpa ur med en sked?
Dessutom väldigt mättande då det behövdes två skopor smet mot en till en vanlig våffla. Ner slank de i alla fall, men jag tror traditionella hjärtformade våfflor vinner i längden ♥
Smoothie bowl, acai bowl, sushi bowl, waffle bowl. Har du hakat på bowl-trenden på något sätt?



Anna Jonasson
Såg festligt ut! Fick våfflor hos svärmor häromdagen. Hade varit ute och sprungit… Samt ätit en lätt frukost så jag klippte FEM stycken!!
Du har inte funderat på att starta en pod?! 🙂
Linda – härligt jobbat – både med löpning & våffelätandes 🙂
Jo, jag har haft en diskussion om det med en vän, men känner mig inte riktigt ha tid för det när jag pluggar heltid. I framtiden kanske, vem vet 🙂
Oj, vad kul! Roligt sätt att äta våfflor på 🙂
Ja lite annorlunda Mari. Vi kom på att man även kan äta marigare varianter, t.ex. med skagenröra eller liknande 🙂
Men vilken rolig trend! Den har jag inte läst om tidigare!
Lovisa – ja, framför allt är det gott att äta ur skålar. Och får plats med extra mycket 🙂