Chessecake med kärlek & utan socker

Blev så sugen på cheesecake efter att ha sett programmet ”Halv 8 hos mig” och testade fram en variant utan vanligt socker med mandelmjöl- och smörbotten. En del av kakan har jag dekorerat med hallon, en med jordgubbar och en med riven choklad. Något smarrigt för alla i familjens olika smaker 🙂

Har inte hunnit smaka det färdiga resultaten än, bara smeten (och bären). Gräddigt len med god vaniljsmak även i ofryst tillstånd och toppad med färska bär från torget blir den grym till fredagsmyset.

P.S. Plockade bort bären igen efter jag fotat för att spara till kvällen. Vågar inte riskera att de inte blir lika goda efter en stund i frysen. D.S.

Ingredienser smet:

  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk Stevia strö el. liknande
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g Philadelphiaost
  • Hallon/riven choklad att dekorera med

Ingredienser botten:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 75 g smör
  • Ev. 1 msk Stevia

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda rumstempererat smör och mandelmjöl som du trycker ut i ugnssäker form.
  3. Grädda i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt sen svalna.
  4. Separera äggvitorna och äggulorna och vispa vitorna till hårt skum.
  5. Vispa grädde med vaniljpulver hårt.
  6. Vispa äggulor med stevia fluffigt. Tillsätt sedan philadelphiaosten.
  7. Blanda allt försiktigt och häll över den avsvalnade pajbotten.
  8. Dekorerar med hallon eller vad du önskar och ställ i frysen minst 2-3 timmar.
  9. Ta fram en stund innan den ska ätas – som godast i halvsmält form.

Receptinspiration hämtad från bakasockerfritt.se

6 Comments
  1. Ser väldigt smaskigt ut! Tack för bra tips. Visst åt du homeopatmedel ett tag, hur gick det? *nyfiken* Tack för en toppen blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.