Vätternrundan 2013

Vätternrundan – yes, JAG KLARADE DET! Och när jag stod där i start var jag lyckligt omedveten om hur tufft loppet skulle bli, med hård motvind och fruktansvärd smärta i hela kroppen. Speciellt rumpan, bak- och insida lår, armarna – ja överallt. Den där förbannade vinden var ändå värst. Ven i öronen och sög musten ur benen de stunder jag låg själv.

Samtidigt – vilken lycka när jag hamnade i en guldklunga från cykelklubben High Chaparral som lät mig vara med. Jag lärde mig enormt mycket av dem, drog ibland, vilade bakom deras ryggar ibland – helt synkade och jättetrevliga tjejer. Jag fick t.o.m. nya drickflaskor och bars i deras egna depå och stannade bara en gång efter jag hakat på dem. Ville inte tappa dem ”för att överleva” (min konstanta tanke). I klunga spar man ca 20-30% energi och dessutom mentalt lättare att lägga fokus på att ligga rätt i klungan än smärtan i kroppen, backar och vind. Att jag knappt såg den vackra naturen runtomkring eller hur solen sken är skit samma. Jag överlevde och jag gjorde det som en riktig cyklist. Typ.

Tack vare min klunga kom jag i mål på 10 timmar och 36 minuter – betydligt snabbare än jag någonsin vågat hoppas. Tårarna strömmade och jag kramade om dem alla efter målgång – så jäkla lycklig och nöjd! STORT TACK bästa High Chaparral ❤

Fler bättre bilder kommer senare – nu ska jag bara njuta av min (tillsammans med förra årets regn-marathon och årets Öppet Spår) största idrottsprestation. Vila i bilen på väg till stugan och sen fira med dusch, grillat (levt på 3 bars, 2 gels och x liter sportdryck idag – sliskigt, så MAT blir gott) och sen världens skönaste säng.

26 kommentarer
 1. Du är så grym! Du inspirerar verkligen! Bor utanför Jkpg i Habo o var väg till Jkpg när jag såg en tjej som hade precis din outfit, kan ju varit du 🙂 Var du utanför Bankeryd (strax norr om) ca 1020 idag? Iaf, jag tänkte på dig o hoppades du hade en bra vätternrunda. O vilken bra tid du gör, imponerad o som sagt inspirerad 🙂

 2. Härligt Anna!!!
  Hittade du dem längs vägen eller hade ni bestämt innan att du skulle haka på?
  Klunga är guld!! Iaf för 30 mil.
  Du kommer vakna med ett leende på läpparna imorgon kan jag tänka mig 🙂
  /Helena V

 3. Jag är så grymt imponerad av dig!! Så bra jobbat! Var i Hjo igår och såg massor av cyklister cykla förbi, funderade på om du kanske var en av dom 🙂
  Kram Emilia

 4. Vad gör man inte för en ”Craft-tjej”! Kul att du åkte med i vårt gäng! Näst år siktar vi på sub9, ska du med? Lycka till med nästa utmaning!

  1. Som sagt Maria – STORT TACK för att ni släppte in mig & lärde mig massa tecken mm. Förstår att det kan vara jobbigt med nybörjare som inte flyter med på samma sätt & lessen att jag inte orkade ligga i täten mot slutet.

   Vore roligt, men jag är mamma till 4 barn & all träning med långpass tar för mycket tid. Är dock jätteglad att du frågar & vore det inte för familjen hade jag inte tvekat att gå in för sub9. Otroligt kul att cykla i grupp!! 🙂

   TACK & lycka till med era kommande tävlingar! Heja Team High Chaparral

 5. Tack själv för din hjälp i klungan! Bra kämpat!! Jag är också jättenöjd med min första Vätternrunda!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras