Mug cake med proteinpulver

proteinmicrokaka - Mug cake med proteinpulver

Kladdkaka i mugg – genialiskt! Eller i blå skål. Allt som går snabbt att laga, är sött och smakar choklad gillas av mig. Jag har sett olika varianter på flera bloggar och länge velat prova. Igår kväll slog jag till och testade Sannas proteinrika variant, toppad med en klick mandelsmör. Mmmm..

ingr_protinmicrokaka - Mug cake med proteinpulver

Ingredienser:

  • 1 skopa (30g) Gourmet-Pro choklad
  • 1 rågad tsk kakao
  • 2/3 tsk bakpulver
  • 1/2 msk Stevia strö
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk mandelsmör
  • mörk choklad (tips på sockerfri)

Gör så här: 

  1. Blanda alla ingredienser och kör i micron på högsta effekt i 25-30 sekunder.
  2. OBS! Håll koll så att du inte kör den för länge – den ska vara kladdig i mitten.
  3. Ät omdelbums, t.ex. med mandelsmör som jag. Andra förslag är en klick grädde och hallon, eller jordnötsmör med banan. Gott vardagsgodis!
5 Kommentarer
  1. Jag brukar göra en utan socker.

    1 tsk kokosolja smält i mikron och blanda sedan med 3/4 msk kokosmjöl samt ½-1 msk kakao och ett ägg. In i mikron 20-25 sek. Ät med tinade hallon.

    1. Aha! Låter också gott. Nej – stevia behövdes knappt då det är sötningsmedel i proteinet. Och kokosolja är ju så gott. Tack för tipset!

  2. Hej Anna!
    Läser ofta din blogg men har hittills inte hittat tid till att kommentera. Förrän nu, med huset fullt av vattkoppor 😀
    Jag länkade mig vidare till bodystore men undrar mest vilken smak du rekommenderar på proteinpulvret?

    Ha en fin kväll!

    /Petra

    1. Choklad! Jag älskar choklad & alla Star Nutrutions chokladvarianter är jättegoda (godast är dock Gourmet-Pro Double Chocolade & Whey-80 Cookies and Cream tycker jag).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.