Sommar = jordgubbar för de flesta i vårt avlånga land. Själv längtar jag efter mammas gubbar från egna landet, där de fått hänga länge i Jämtlandssolen och mognat. Fått extra smak och sötma och är som bäst att stoppa i munnen direkt vid plockning.
Men även de svenska i butikerna och jordgubbsstånden är goda just nu. Första semesterveckan har vi verkligen frossat på olika sätt i de röda, söta, saftiga, järnrika gubbarna. Bland annat i denna svalkande glassdrink till gårdagens fredagsmys. Mys varje dag nu, men är det fredag heter det fredagsmys 🙂
Ingredienser, 2 port:
- 1 dl frysta hallon (för att få den extra kall och isig)
- 1 burk vaniljkesella (lättkesella + vaniljpulver funkar också för sockerfri smoothievariant – bra till frukost eller mellanmål)
- 2 dl glass (valfri smak)
- 1 dl mjölk (späd till den kosistens du önskar)
- 2-3 dl jordgubbar
Mixa allt och häll upp i festliga glas. Garnera gärna med färska bär och tjocka sugrör.
Annat jordgubbsmums jag ätit under veckan. Ovan från vänster:
- Jordgubbar med havregrynsgröt och Gourmet-Pro-kräm.
- Jordgubbar med keso och nötter.
- Jordgubbar med keso blandad med lättkesella (blir krämigt och gott).
- Jordgubbar med glass.
I kväll är det beställt glassdrinkar med chokladsmak. Tänker ha i glass med chokladkross, vaniljkesella, mjölk och Oboy-pulver. Förhoppningsvis simvänligt grundbränsle, men i morgon bitti får det bli extra VARM gröt att toppa med. Trevlig helg!



Anna Jonasson
Ooh, mums. Jag är allergisk mot dessa underbara gubbar :/ tyvärr !!