Lic. Eleiko PT dag 1

eleikopt

Ett virrvarr av muskler, ursprung och fästen åker runt i hjärnan efter första dagen på Lic. Eleiko PT-utbildningen. Jag är trött men nöjd och ser fram emot mer. Det är dessutom alltid roligt att nätverka med andra träningsfrälsta i/to be i branschen och tillsammans insupa kunskap om ett gemensamt intresseområde. Mycket kan jag redan, men vissa namn har trillat bort från anatomin efter 14 år då jag varit mammaledig i 3 omgångar och inte bara jobbat med träning. Fortbildning behövs och nu faller allt på plats igen (+ nytt och fräscht). Framöver kommer du kunna följa mig och bitar av vad vi får lära oss här i bloggen.

eleikopt_ritaMy Performance-kollegan Gustav Ström är väldigt duktig efter många år som lärare, bl.a. på SAFE, som naprapat och hockeytränare. Han la upp dagens anatomikurs på ett väldigt pedagogiskt och bra sätt där vi fick rita ut och känna musklerna på varandra. 

eleikopt_anatomiAlla får varsin iPad där vi både har kursupplägg, material, instuderingsfrågor och möjlighet att skriva anteckningar och konversera med lärarna. Dessutom kan lärarna uppdatera materialet under kursens gång/framöver så att det alltid hålls aktuellt. Mycket information och trender inom träning är som sagt färskvara.

eleikopt_gymEleikos utbildningslokal ligger i Kista på gymmet Actic – rena himmelriket för oss träningsnördar. I morgon ser jag fram emot att nyttja dem vid teknikträning med Erik Börjesson.

eleiko_mala1Har man inga tydliga muskler från början får man det snabbt och lätt på Gustavs anatomilektion. Dock inte så pedagogiskt att komma hem till barnen och visa vad mamma sysslar med på sin skola..

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras