Äggakaga med keso

ans_aggkaka

Efter regnet kommer värsta solsken, för ja – idag strålar det ute igen. Skönt att det skiftar snabbt för igår gick det knappt att gå mellan huset och bilen utan att bli dyngblöt – väder som inspirerar till bak. ”Något skånskt” tänkte jag och fick idén om äggkaka. Men fläsk hade vi inte och ingen grädde så jag höftade fram en egen variant med keso och fet mjölk.

ingr_aggkaka

Äggkaka med keso:

  • 250 g keso
  • 1 dl fet mjöl/grädde
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt & peppar

Låt keson rinna av. Vispa ihop ägg och mjölk/grädde, krydda och blanda med keson. Stek i smord ugnsfast form i 200° ca 30 min.

aggkakaJag försökte mig på en snabb variant i stekpanna vilket inte var så lyckat utseendemässigt. Smaken var det däremot inget fel på ihop med färska hallon.

Annat gott på vore kanel, att ha i hackad mandel och en nypa socker/sötningsmedel för en efterrättsvariant, men helst den traditionella – med bitar av stekt fläsk.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras