Swimrun

jorm_lopbrygga

Att tränings- och tävlingssimma på öppet vatten har aldrig varit större i och med multisporttrenden. Själv fick jag prova på en längre open water-simtur vid Vansbrosimningen förra året, men annars har jag aldrig fastnat för träningsformen. Jag är en typsik landkrabba som känner mig tryggast med fötterna på jorden – gärna i löpskor.

Vi valde att åka de ca 80 milen sent igår när barnen ändå sover och kom fram mitt i natten. Men här i Jämtland är det ljust dygnet runt så sikten var det inget fel på, barnen sov och vi var riktigt nöjda att vakna upp med hela den vackra toppendagen framför oss. Äta frukost på verandan och sen packa sexhjulingen full av grillkorv och pinaler för några timmar vid sjön.

sko_jormsj

Och gärna i Jorm. Vi reste de 80 milen natten till söndag och fick därför en hela gårdagen på plats i solen vid sjön, och pappa frågade om jag ville reka en av löpsträckorna inför stafetttävlingen Jorm Runt – den på 3 km som går över Jormön. Som en av arrangörerna behövde han veta om det rasat många träd över banan som behövde kapas.

Det brukar vara sankt och lerigt så jag letade upp ett par Nike från 90-talet – slitna som attan, men de passade i alla fall.

20140720-190936.jpg
20140720-190908.jpg

Efter turen, skuttandes på tuvor med hjortron, över torr myrmark, blåbärsris, över bäckar och komockor var jag trots allt sugen på att fortstätta simandes över till andra sidan där familjen höll till vid bryggan. En sträcka på ca 1,5 km. Utmaningen triggade och jag var i och provade simma en bit, men i rädsla för att få panik eller kramp mitt ute på sjön valde jag att vänta på taxibåten. Hade jag haft våtdräkten däremot – då hade jag inte tvekat. Typiskt att jag glömde Speedo hemma i stan.

Det fick bli löpning (eller mer 3 km gång/skutt) och simning var för sig istället. Det är inte varje år jag frivillig kastar mig i Jormsjön, men i år är det riktigt skönt. I alla fall intill land.

taxibat jormbad14lopkl_jormGårdagens mini swimrun-kläder: Linne, sport-bh och shorts – Reebok, skor – Nike, GPS-klocka (ej på bild) – TomTom som även funkar vid simning.

3 kommentarer
  1. Simning har ju blivit supertrendigt på senare år. Jag fick dock nog i barndomen och tycker att jag har gjort mitt på den fronten. Det lockar inte alls att simma 3 km i iskallt vatten – inte heller att simma lika långt i bassäng (fast jag vet att jag kan, eller åtminstone kunde – ett ”kort” pass när jag tränade var minst 4.5 km, och de längsta uppemot 8-10 km). Inte ens med våtdräkt. Köpte en sådan för någon vecka sedan för att kunna bada med barnen – som den badkruka jag har blivit på senare år håller jag på att frysa ihjäl bara jag doppar stortån, om jag inte simmar hela tiden. Summa summarum: Helt rätt av dig att åka taxibåt istället:-).
    kram

  2. Åh open water-simning är underbart! Jag började förra året och det är ett av de bästa beslut jag tagit. Måste tipsa om min blogg där jag gjorde ett inlägg för någon vecka sedan om en magisk stund i en fjällsjö … Jag rekommenderar simmet varmt! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras