En av mina idoler är min farmor. Tyvärr finns hon inte hos oss idag, men ju mer jag tänker på henne, ju fler likheter ser jag mellan oss. Hon gillade att röra på sig och gick långa promenader varje dag, var inte så nogräknad men mån om hälsan, fördomsfri, ritade och skapade och var mycket ute i naturen och plockade svamp och bär. Av bären bakade hon ofta och använde aldrig recept. Ibland lyckat, ibland mindre, men alltid fullt av kärlek.
Jag höftar också helst när jag bakar och lagar mat, och efter att ha fyndat (?!) 1 kg blåbär på Hötorget gjorde jag den här pajen.
Blåbärspaj (gluten och laktosfri)
Ingredienser till 2 små formar:
- 1 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk mandelsmör
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk Agavesirap (alt. socker/sötningsmedel)
- 2-3 dl blåbär
- 2 tsk kokossocker (alt. socker/sötningsmedel)
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser utom blåbären och 2 tsk kokossocker.
- Tryck ut i formen/formerna och lägg på bären.
- Strö över sockret och in i ugnen på 175° i ca 20 min.
- Ät med vispad grädde, vanlijkesella, keso eller blanda turkisk yoghurt med lite kokossocker och vaniljpuvler.
Ser gudomligt gott ut 🙂
Vad det ser gott ut!
Blåbärspaj är banne mig det godaste efterrätten som finns 😀 måste prova ditt recept nån gång 😀
Låter riktigt gott.
ÅH ser riktigt gott ut! 🙂 Tack för receptet!
Mums! Gjorde efter ditt recept men hade en msk stevia ist för agavesirap som jag inte hade hemma. Åt med vaniljkvarg till, supergott!
Kul att du gillade den Maria! 🙂