Scones med mandel

ans_scones

Bakis. Precis så känner jag mig dagens efter en större ansträngning som gårdagens långpass. Jag sover ofta djupt på natten – kroppen jobbar hårt på att återhämta sig, men vaknar ofta mosig och trött. Och hungrig! Magen är som ett sugande hål efter energi och benen ömmar lätt. Ja, samma symptom som efter en utekväll full av dans, drinkar och för lite sömn.

scones_ugnVarma mandelscones med cream cheese och plommon/kanel-marmelad jag fått av ett bud från Viasat stillade mitt sug, och med basic smör och ost barnens.

Men det finns botemedel. Som att låta benen vila och fylla hålet i magen med uppbyggande protein + annat gott. Storbarnen hade en kompis på övernattning och brödet var slut, men då fick jag den geniala idén att baka scones. Hittade ett nytt recept på Arla med hackad mandel i som jag modifierade något för mer mandelsmak och det blev riktigt bra.

Ingredienser:

 • 2 dl mandelmjöl
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 100 g smör
 • 3 dl yoghurt
 • 100 g hackad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hacka mandel och blanda alla ingredienser till en smet. Forma till runda kakor som du skårar till 4 delar och pickar med en gaffel. In i ugnen ca 15 min. Ät gärna varma tillsammans med en kopp te.

scones_te

8 kommentarer
 1. Å så gott med scones 🙂
  Scones är söndagsfrukost hos oss när jag inte jobbar..
  Gott, lätt och lyxigt!
  Jag älskar philadelphiaost och marmelad på..
  Fikonmarmelad favorit!
  Hur var marmeladen du testade? Spännande kombo som lät god 🙂

  Känner igen känslan av hål i magen…
  När jag sprungit långpass är jag inte annat än hungrig..men, det är ju lätt att åtgärda 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras