Sockerfria chokladbollar a´la Fanny

fsf_fanny

Ännu en stjärna som just nu klättrar stadigt på karriärshimlen som matkreatör, och som vi hade äran att ha med vid Frisk & Stark Familj, är Fanny RoethlisbergerJag och Fanny har lärt känna varandra via våra bloggar och delar likande erfarenheter. Båda gillar styrketräning, skapande och har en bakgrund med matmissbruk som övergått till ”matkärlek” – gärna med smak av choklad, gärna i kombination med att kroppen får bra näring men även bara som ren njutning. Jag är så glad att våra vägar mötts och att hon ville vara med och baka med och barnen i helgen som var. Det uppskattades mycket – både av barnen själva och oss föräldrar som fick smaka på resultatet.

fsf_fannybak

Som expert på nyttigt godis hade Fanny testat sig fram till det som smakade mest likt vanliga sockriga chokladbollar, d.v.s. det som de flesta barn är mest vana vid. Dessutom skulle de vara enkla att göra, med få ingredienser som alla ger kroppen bra näring OCH är goda. Som en riktig mästerkock hade hon så klart förberett så långt det gick – mixat dadlar och lagt upp allt i fina burkar.

fsf_choklb_recept

Och gjort världens gulligaste receptlappar att ta med hem.

Fannys enkla, naturligt sötade chokladbollar:

  • 8 st mjuka dadlar
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • riven kokos (att rulla bollarna i)

Gör så här: Mixa dadlarna och blanda med havregryn, kakao och kokosolja. Forma valfritt stora bollar och rulla i kokos. Ät och njut!

choklb_jonnaLika gott för små..

choklb_ans…som stora!

Tips till helgen – gör eget ”funktionellt” godis! Både en rolig aktivitet ihop med barnen, men även mycket mumsigt för dig utan barn.

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras