Fys OCH mys

ans_matkaos

Veckans sista PT-kund är tränad, jag är tränad och har checkat ut från kontoret så när på det här inlägget. I väntan på man och barn har jag förberett middag och en extra lyxig kladdkaka till fredagsmyset. En vecka i efterskott av ”Kladdkakans dag”, men det är idag jag är sugen – inte då. Jag gillar det här. Att fira in ledig tid tillsammans med att prata om veckan som gått, ofta över ett spel/TV-program och med något extra gott. Vi har inga förbud mot sötsaker under veckorna heller, men hemma hos oss är vardagskvällarna så fullbokade att det sällan finns tid för bak, långkok eller att samlas allihop. Det är alltid någon som tränar/jobbar/sover.

kladdk_bakMed min ”megakladdiga kladdkaka” som grund toppade jag med smält nougat och hackade hasselnötter. 

Det jag anser som en sund livsstil är att kunna vara lite ”både och”. Träningsfreaket och latmasken, den hälsomedvetna och gottegrisen. För ett år sen hamnade jag först lite för långt åt ena kanten och sen den andra, men nu har de båda världarna mötts på ett sätt jag trivs och mår bra av. I morse med pull-ups där det äntligen börjar lossna efter år av träning – strax slappande i soffan med godsaker och familjen. Balans!

stek_pot_pajTill middag nötstek i järngryta, spenat- och fetaostpaj, helstekt potatis i ugn och kantarellsås. 

Samtidigt vill jag inte vara någon moraltant och tycker att alla får göra det de själva mår bäst av. Så länge vi njuter av livet, har hälsan och äter för att leva/hålla oss friska och starka – inte ”lever för att äta” eller får ångest av det vi stoppar i oss/inte stoppar i oss, så finns inga rätt eller fel enligt mig. ”Både och” är min melodi efter 36 års praktik, med både bak- och framsteg.

kladdk_not

Nu mest fram. Trevlig helg!

13 Kommentarer
  1. Hej!

    Vi söker premiumbloggare till vårt nya bloggnätverk Disciplin.se – På Disciplin är det lätt att komma igång och tar mindre än en minut att registrera en blogg, lätt att tjäna pengar och kan även följa andra bloggare. Är du en aktiv bloggare och vill bli en premiumbloggare på Disciplin.se så kontakta oss på info@disciplin.se så återkommer vi så fort som möjligt!

    Hälsningar
    Simon – Disciplin.se

  2. Alltså Anna, du är så grym 🙂
    Ditt tänk är ett tänk jag också försöker tänka!
    Lagom av allt 🙂
    Jag älskar att springa, älskar sallad, njuter av mörk kvalitetschoklad, fikar gärna länge med gott sällskap och mumsigt fika(vad slår en galet kladdig kladdkaka eller en megastor chokladboll liksom:)), äter pizza&hamburgare(vegetarisk då jag valt bort kött/fisk) när jag är sugen 🙂
    Inga förbud och tvång, bara massa härlig livsglädje 🙂
    Ett liv i balans och harmoni!

    Nu blev jag sugen på att baka din paj igen, den är grymt god! Gjorde en variant på den för ett tag sen, med vegetarisk tacofärs, blev en härlig tacopaj!!

    Trevlig helg 🙂

  3. Vi har medvetet försökt att hålla nere på socker till barnen, haft det som lite lyx och guldkant. Strategin verkar ha lyckats… 5-åringen opererade bort halsmandlarna i måndags. Vi trodde att han bara skulle vilja äta glass – som de flesta andra barn helst vill ha eftet sådana ingrepp. Icke! Han vill ha kalla nudlar, potatisbullar, tofu, mjukt bröd med osötat jordnötssmör, vaniljsoyghurt (när halsen gör ont), och nyponsoppa (som är ok att dricka, vatten och tunna drycker får han ont av). Och bullar. Så istället för att förbereda pepparkaksdeg inför julbaket, blev det till att knåda och kavla vetedeg med barnen. Kanelbullar var tydligen det som lockade mest. Balans;-).
    Kram och trevlig helg!

    1. Josefine – ja det är ju bra att begränsa mängden & framför allt inte göra någon stor grej över det man äter. Vi vuxna visar barnen vad som är bra genom vad vi själva äter & förstorar vi ”lördagsgodis” gör barnen det också. Bättre de får välja vad de är sugna på & hos oss har vi också barn som hellre äter riskakor än godis 🙂

      Kram & trevlig helg!

  4. Åh ser gott ut! Jag längtar tills det lossnar med mina pullups med, kämpar på här hemma vid chinstången. Till lördagsmyset här hemma blir det glögg till ”apertif”, gös till varmrätt och glass med hjortronsylt till efterrrätt.

    1. Fanny – det är ju så vi måste tänka för det finns alltid de som är bättre på saker & ting men bara du är världsbäst på att vara DU! Och motgångarna i livet ger styrka, ungefär som att träning bryter ner men du blir ÄNNU starkare när du återhämtat dig.

      Stor kram tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.