Chili quorn carne -recept

quornkarne_ingr

Meat Free Monday har jag ju skrivit om tidigare, och även om det inte blir vegetariskt just på måndagar är det kul med variation från allt kött/fisk/fågel vi äter här hemma. I veckan får vi påfyllning i frysen då mina föräldrar kommer på besök och skämmer bort oss med nötkött från egna kor, men innan det har jag hunnit laga ännu en köttfri middag. Chili con carne är en klassiker som gärna får kryddas lite extra (om man inte har yngre barn som ska äta), och därför passar quorn bra in som annars är ganska smaklöst. Jag testade i förra veckan och t.o.m. mannen gav tummen upp trots sin köttfrånvaro.

Chili quorn carne, ingredienser:

  • 1 förpackning quornfärs
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk cannellini-bönor (alt. vita bönor eller liknande)
  • 1 förpackning krossade tomater/tomatsås
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 msk soja
  • salt & peppar
  • olja/smör/kokosolja att steka i

sojapastaTill serverade jag sojabönor-fettuccine, något familjen testat tidigare och som alla gillar…

quornkarne…färska grönsaker och riven parmesan. Fantastiskt gott!

 

8 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras