”Dina gäster förtjänar att njuta varje dag. Och de förtjänar att må bra – idag, imorgon och resten livet.” Så står det på Gott! by Malins hemsida. Tjejen och företaget har mottot att alla ska kunna fika varje dag och må bra av det, befriat från dåligt samvete. Jag träffade ju Malin vid Blogger Boot Camp och hon var ändå noga att poängtera att det ena inte behöver utesluta det andra, att du inte ska behöver ha dåligt samvete över ”sockerfika” heller då och då, men den energin står du dig knappast på en längre tid, ger inte samma näring och är tyvärr förknippad med dåligt samvete för många.
Därav föddes affärsidén med fika som passar alla oavsett allergier, som är fritt från raffinerat socker, tillsatser, konserveringsmedel, gluten, laktos och annat, men fyllt av ekologiska råvaror. Raw food-fika med högt näringsinnehåll. ”För oss – med en livslång relation till träning, näring och god mat – är det inte bara ett intresse, utan en kompromisslös övertygelse om att det goda inte ska stå tillbaka för det hållbara” menar Malin Hernström och Jonathan Boutin, grundare Gott! by Malin.
Som utlovat kommer här receptet på den delikata kakan vi fick smaka. Något att mumsa på i helgen?
Gott by Malin-Malins nötfria choklad- och mangokakor:
Chokladbotten
- 1 dl Solroskärnor
- 3 dl Kokosflingor
- 10 Färska dadlar
- dl Kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- En nypa salt
Gör så här: Kör solroskärnor i en matberedare till ett mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och kör tills allt blandat ihop sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kakao om du vill ha en rikare chokladsmak, eller dadlar om smeten inte håller ihop ordentligt. Degen ska hålla ihop när du kramar ihop den och smaka mycket choklad. När du är nöjd trycker du ut smeten jämt och kompakt i en fyrkantig form med löstagbar botten (eller en springform). Ställ i frysen.
Mangotopp
- 2 dl Torkad mango (blötlagd 30 min)
- 1 dl färsk eller tinad mango
- 1 dl Solroskärnor
- 3 dl Kokosflingor
- 0,75 dl Kokosolja
- 0,75 dl Agavesirap
- Juice av en citron
- 1 tsk vaniljpulver
Choklad
- 0,75 dl Kokosolja
- 0,75 dl Kakao
- 0,75 dl Agavesirap/Honung
Gör så här: Kör solroskärnorna och kokosflingorna i matberedaren till ett mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en tjock och smet. Det gör inget om det är lite bitar av mangon kvar. Smaka av! Tillsätt eventuellt mer citron eller sötning beroende på vad du tycker är gott. Smeta ut ovanpå chokladlagret och ställ in i frysen. Efter en halvtimme tar du ut kakan ur frysen. Vispa ihop ingredienserna till chokladen, den ska smaka mörk choklad. Skär små bitar av kakan och ringla över chokladen. Håller en vecka i kylen eller en månad i frysen. Ät och njut!
Ser smarrigt ut 😛 Trevlig helg!
Det var den verkligen Lisa. Du får provbaka 🙂
Trevlig helg du med!
Mm.. Hur många dl kakao?
Annica – 0,75 dl kakao, d.v.s. nästan 1 dl.