Preserar bäst under stress

En inre stress har trillat av mina axlar och bytts ut mot förväntan. Du har kanske sett att jag målat endel i Skåne, bilder jag kompletterat barnboken om Dante med och som igår blev helt klara. Positiv stress eftersom måla är något jag älskar att göra och i bästa tänkbara miljö, men som med allt du ”måste” en inre stress som jag helst undviker på semester med familjen. När det gäller träning blir passen aldrig så bra som vid tidpress och jag bara kör på utan tvekan, men konst går inte att skynda fram. Jag har varit nervös ända fram till sista penseldraget. Det går ju inte att trycka ”cmd + z” eller ”undo” om jag målar fel – då är det bara att börja om.
dantehopp
Men yeah – nu är alla målningar klara! Idag ska jag och Caroline ha möte med tryckeriet och lämna in bildena för scanning. Känns helt overkligt att min barndomsdröm om att illustrera en barnbok ska bli verklig. Eller rättare sagt två eftersom det är två berättelser i en. Jag är lika stolt och glad som Dante.

Resultatet kommer du kunna köpa hos mig och Caroline samt ute i webbokhandeln under hösten 2015. Jag håller dig som är intresserad underrättad.

11 kommentarer
 1. Hej Anna,

  Så fint du målar. Använder du någon penna för de skarpa konturerna eller är de också akvarell?

  Hälsn, Josephine

 2. Hej,
  Varför väljer ni (2 st tjejer) att ha en kille som figur i böckerna? Varför inte välja en tjej eller en figur som är lite lagom ”odefinierad”.

  Jättefina teckningar!

  1. Åsa – både jag & Caroline har söner som förstfödda så jag antar att det är därför Caroline skrev manus om just en pojke, men jag förstår din synpunkt. Jag har dock varit tydlig med bilderna i boken för att lyfta att även killar kan leka med typiska tjejleksaker & tycker inte man som tjej bara måste vända sig mot tjejer. Att det är barn över lag, inte ett speciellt kön, vi vänder oss mot.

   Men absolut hoppas jag få göra fler barnböcker & ha en tjej som huvudkaraktär 🙂

   Tack snälla & bra med feedback!

 3. Ja wiihoooo! Vad roligt, nu är det spännande tider! Du är SÅ otroligt bra på att måla, vilka bilder! Så häftigt att du målar live också, i akvarell och inte på datorn, jag säger inte att det senare är enklare eller så (jag vet knappt vad som är bak och fram på en pensel eller liknande) men live-målning ger verkligen en häftig känsla. Duktiga du!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras