Höstplaner och projekt

Det är något med hösten som får mig och andra att tagga upp för förändring. Något med den krispiga luften, färgerna, kylan och det mystiska mörkret. Det i kombination med att många av oss är utvilade efter semestrar (förhoppningsvis), har haft tid att fundera på livets stora frågor och vad som är viktigast. Vi är påfyllda med ny energi och känner ofta för att göra något bra av en höstens studier, jobb eller annat. Om jag får generalisera. Du kanske inte alls upplever det så?

Nu är det ju bara augusti men i och med att jag smugit igång jobbandet känns det som höst och jag gillar det. Kanske för att jag själv är född i årstiden och därför känner mig hemma i hösten? Igår såg jag några första tecken under min löprunda. Gyllene löv bland det gröna och klarröda vinbär.  Nya färger och svalare vindar, som tecken på förändring. Att hösten är på gång.
ans_lop_trad tradkronor_trendotraningseronnbar

Jag märker det också på människor runt omkring mig. Vänner som startar upp med nya jobb, nya bloggar, nya frisyrer och ny podcastJessica skrev t.ex. också om hösten igår och jag spinner vidare på hennes tankar. ”Hur kan jag fortsätta? Hur kan jag göra något som gör mig stark varje dag både på insidan och utsidan.” För väldigt få behöver starta om hela livet, ofta är det de små stegen som gör störst skillnad i längden, eftersom de går att hålla på sikt.

Hon frågade också efter tre saker jag ska göra i höst, men tre blir för lite. Jag ska göra massor:

Mina höstplaner:

TRÄNINGEN:

» Egentligen inte så stor skillnad mot hur jag tränar nu, men satsa mer på styrketräningen och mindre på långa löppass. Stärka kroppen inför nästa löpsäsong, men framför allt livet. Jag blir inte yngre och har stor nytta av ett starkt skelett och muskler.

» Springa kommer jag fortsätta med, det ger mig så mycket andra kvalitéer (som bilderna visar mycket av) och hösten är som gjord för löpning – sval, vacker och syrerik. Men lite av tiden jag nu lägger på löpningen byter jag ut mot styrka.

» Och yoga, med målet på 1 pass/vecka. Ska hitta ett pass i SATS gruppträningsschema som kan vara stående varje vecka. Det är lättare att hålla i för mig då.

INSIDAN:

» Lära känna mig själv mer och jobba med mina tankar under terapi. Jag har haft kontakt med en person via min husläkare och hoppas att vi klickar. Inte helt lätt att hitta rätt, men oavsett med vem tror jag det blir flesta behöver en utomstående att ventilera sina upplevelser och tankar med. Stort och smått som tynger oss eller bara få nya perspektiv på saker och ting.

JOBB/SKOLA:

» Jag ska gå sista terminen på utbildningen till Marknadskommunikatör inom sociala medier på Nackademin. Den innebär bl.a. 3 månaders praktik vilket jag längtar mest efter. Det är ute i verkligheten jag lär mig mest och jag har en riktigt spännande arbetsplats på gång.

» Utöver det har jag ju även min nya blogg att starta upp. Eller egentligen är det bara att fortsätta, men det blir lite praktiskt skrivarbete till nya kategorier etc. Ser fram emot en ny, fräsch blogguppstart hos United Influencers.

» Som PT har jag också flera rolig uppdrag inbokade. Jag och Jonas reser som vanligt som instruktörer till Hälso- och Träningsweekend i Sälen 16-18 september och på höstlovet är det dags för ett nytt Frisk & Stark Familj på Mythos Beach.

» Jag har även bokmässan tillsammans med Caroline och vår barnbok Dante letar bokstäver / Dante letar siffror att se fram emot. En helt ny värld för mig och ett steg mot något jag vill göra mer av. Illustrera.

» Starta upp mina grundkurser i styrketräning hos Inspire Me. Filmandet är klart men jag har lite skrivarbete innan de går att köpa. Bra basprogram för dig som vill komma igång med fria vikter med en trygg och långsiktig plan. Berättar mer när de är finns att ta del av.

FAMILJEN:

» Alltid nr 1 även om jag har mycket andra projekt på gång. Det har varit mycket fokus på min skola, blogg och andra uppdrag, men jag är glad att ha med dem på mycket. Som våra Frisk & Stark Familj-resor där även mina föräldrar följer med. Och ju mer jag kan slappna av i nuet, ju mer kan jag koppla bort tankarna på jobb. Dagtid har vi alla vårt, men jag ser fram emot många mysiga kvällar ihop med de viktigaste jag har.

Smått och stort, förväntansfulla steg mot nytt. Vad har du för höstplaner?

12 kommentarer
 1. Gillar också hösten, fast tycker i regel att den kommer alldeles alldeles för snabbt! För mig som jobbar i skolans värld är hösten verkligen en nystart med mitt läsår och allt – det riktiga nyåret skulle jag vilja säga! 😀

  1. Ida – själv håller jag inte med utan vill komma igång med hösten NU, men vi är ju olika och har olika saker framför oss. Förstår att det blir fullt upp i skolans värld på hösten, det märker jag själva lite från andra hållet – som elev och mamma till skolbarn.

 2. Jag tycker också om att starta på nytt när hösten kommer, känner igen mig mycket i det du säger. Däremot är jag inte riktigt där ännu. Jag har i år och precis som de senaste åren valt att lägga delar av min semester i slutet av augusti. Så när andra kommer tillbaka från semestern pigga och laga och med höstplaner har jag fortfarande delar av semestern och vilan kvar. Någon gång i september brukar jag tänka framåt men annars känner jag som sagt igen mig i mycket. 🙂

 3. Även om jag har såå svårt att acceptera att sommaren snart är över (vill inte tänka påt) så blir jag ändå så inspirerad och peppad att läsa om andras mål såhär.. vilken höst du har framför dig då!

  1. Isa – det är ju bra att du också kan få något positivt utav det hela, även om du hellre vill ha kvar sommaren 🙂

   Ja, jag har inte tänkt på hur mycket planer jag har i höst förrän nu när jag ser det framför mig. Och då har jag inte skrivit upp Helsingborg Marathon och ev. ett par dagar i New York med mannen om vi får barnvakt. Älskar att ha mycket att se fram emot & hoppas du också har det.

 4. Jag ska ta tag i min utmaning på allvar: milen på 45 och femman på 20 minuter. Älskar löpning så det här kommer bli något att bita i. Sen är jag pilatesinstruktör och det vill jag ta tag i på allvar.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras