Hemmaträning för hela kroppen i film

Hemmaträning chins

Träna hemma. Så lätt egentligen men för mig en enorm utmaning rent mentalt. Hjärnan hittar tusen saker jag ”bara ska” och därför kör jag hellre på gym. Vilket också känns lite som ett av mina hem, ett där jag har fullt av träningsmotivation, men du kanske gillar att hemmaträning? Flera av er läsare har efterfrågat tips för det så här bjuder jag på en inspirationsfilm lagom till fredagsfysen.

Snabbfilm utan tekniksnack:

Med beskrivning av övningar och teknik:

Ett pass för hela kroppen där du bara använder möbler och dina vanliga prylar som redskap. Min rekommendation är att du kör övningarna i form av en cirkel, t.ex. med ett utvalt eller max antal repetitioner, och upprepar 2-4 varv. Sen har hela kroppen fått sig en ordentlig genomkörare, gratis, på kort tid och utan transportsträcka till/från en träningslokal.

Övningar i filmen:

 • Hög rodd
 • Step up
 • Armhävning
 • Utfall
 • Chins
 • Axellyft åt sidan
 • Planka med benindrag och sidoplanka

Fler filmer för hemmaträning: 

Fin fredagsfys friends!

6 kommentarer
 1. Har riktigt svårt att motover mig till hemma träning av någon anledning. Har både fria vikter, TRX band, kettlebells mm hemma men det blir bara inte av. Åker hellre till gymmet och bränner av ett pass 🙂 På semestern i stugan däremot har jag ibland satt ihop pass och kört ute 🙂

 2. Jag tränar ”bara” hemma och det funkar ganska bra. Vissa gånger kanske jag inte tar i till tänderna men det blir i alla fall av 🙂 Det gäller att pusha sig själv.
  När jag väl tränar på gym så använder jag nästan bara fria vikter och kettlebells i alla fall och kanske crosstrainer om det finns en sån 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras