Het linssoppa med citronyoghurt

Linssoppa /annalissjanis.se

Linssoppa är något jag länge tänkt provlaga och igår slog jag till. Soppa – extra passande att tipsa om en torsdag som förrätt till pannkakorna, eller huvudrätt vilken dag som helst. Mat som matchar årstiden bra, att värma upp sig med inifrån precis som gröten jag (och kanske även du?) ska äta till frukost strax.

Het linssoppa, ca 4 port:

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tsk curry
  • 2 msk garam masala
  • 100 g bladspenat
  • 3 dl röda linser
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 300 g krossade tomater (något jag hoppade över, men gick bra ändå)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk citronsaft
  • smaksätt med ex. salt, peppar, riven ingefära, mango chutney

Gör så här:

  1. Hacka och fräs löken i oljan. Tillsätt curry, garam masala, bladspenat och fräs någon minut till.
  2. Tillsätt linser, buljong, krossade tomater, kokosmjölk, citron och riven ingefära.
  3. Smaka av med salt, peppar, mango chutney och koka under lock i ca 10-15 minuter

Citronyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citron
  • salt & peppar

Vill du ha en matigare soppa passar det absolut att komplettera med ex. kokta ägg, fisk, kyckling eller kött, men linserna i sig är proteinrika och mättande så det är absolut inte nödvändigt.

Linssoppa med citronyoghurt/ annalissjanis.seServera gärna soppan rykande het tillsammans med ett gott bröd. 

 

 

 

8 Kommentarer
  1. Åh blev väldigt inspirerad till att testa laga detta nu 🙂 Har en tanke om att jag ska försöka få in mera vego-rätter i min kost så ett väldigt lägligt tips för mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.