Supergröt med Babobab -produkttest

Många superlivsmedel är det vi ätit sen urminnes tider, som vanliga havregryn, men i och med hälsotrenden poppar det även upp ny spännande superfood.

Jag får ibland hem produktnyheter att testa, som Baobab med massor av näring. Det är kul med nytt tycker jag, gällande mycket här i livet, och blir automatiskt ett sätt att variera det jag äter. Dock alltid med insikt om vad får oss att må bra i längden – en kombination av rätt mängd energi, basvaror utan konstigheter, vätska, återhämtning, rörelse och kärlek.

Tyvärr är det oftast vi som redan intresserar oss för vår hälsa som gärna tillför superfood med vitaminer och mineraler, istället för de som egentligen skulle behöva det, men så länge vi låter tillskott vara just tillskott (till skillnad mot ersättning) är det ju bra ge sin kropp bra förutsättningar tänker jag.

baobab

Genom det här bloggsamarbetet har jag fått hem ett ekologiskt Baobapulver att testa, Super Organic Baobab. Det är ett pulver baserat den Afrikanska frukten Baobab som ska vara en av de mest näringsrika. Massor av c-vitamin, kalcium och frukten har även använts som ett medicinskt medel på grund av sina många egenskaper och enorma hälsofördelar. Nu har alltså som koncentrerad superfood i pulverformat, lättillgängligt för oss i väst.

Om Super Organic Baobab:

 • Höga nivåer av både kalcium och kalium
 • Mer C-vitamin än apelsiner
 • Högre antioxidantinnehåll än svarta vinbär
 • Hjälper till att tillföra näring åt din kropp
 • 100 % naturlig produkt
 • Endast 1 tesked per dag är tillräckligt för maximal effekt
 • Rik på vitaminer, mineraler och näringsämnen

Pris: 159 kr för 100 gram.

grot_narbildSom alltid med gröt är toppingen halva grejen. Den här gången kanel, banan, pumpakärnor, kokoschips valnötter och torkat hallonströssel. Mjölk eller liknande på har jag däremot aldrig gillat. Tycker det blir för blaskigt.

Jag provade att blanda en tesked i min redan supergröt med havregryn, chiafrön och helt ägg till en ”superdupergröt”. Baobabpulvret smakar inget speciellt och går även att ha i en smoothie, strö över yoghurten, vid bakning etc. Om det hjälper mig att bibehålla hälsan låter jag vara osagt, svårt att testa på mig som typ aldrig är sjuk (ta i trä), men det visar sig efter en tid. Smaken och magkänslan just nu är det i alla fall inget fel på.

Alla äter vi olika superlivsmedel, som old school råvaror eller nya trendprodukter, mer eller mindre medvetet. Något speciellt du gillar?

I samarbete med Weightworld, men som alltid mina egna åsikter.

10 kommentarer
 1. Åh, du får alltid mat att se så gott ut! Enkelt men väldigt frestande…mmmm.
  Och jag, precis som ovanstående, älskar ägg. Men också havregryn och lax. Sötpotatis och mullbär är nog de jag mest uppskattar från ”nya mattrender”. 🙂

 2. Jag tror och hoppas havregryn är ett superlivsmedel, innehåller mycket som vi behöver och kan användas till mycket! 🙂
  Sen all ”ren” mat, är alltid superfood (hej fröken-Sverige svar!) 😉

 3. Jag tycker det är jättespännande med superfoods men har ungefär samma inställning som dej: Det finns liksom inga mirakelmedel som kommer att fixa allt. Viktigast är ändå att äta bra 🙂 Med det sagt: Chlorella gillar jag! Känner mej faktiskt piggare och mer fokuserad när jag tillför det. Och så tror jag att det hjälper mot min pms 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras