Förhandstitt i barnboken om Dante

Dante letar bokstäver /Anna Lissjanis

Nu är vår barnbok om Dante här.

Den finns på riktigt, i tryckt format vilket känns helt overkligt roligt. Idag fick jag ett mail från IDUS Förlag om att min och Caroline Nilsson´s pedagogiska barnbok om Dante finns att beställa och bläddra i. Jag är glad ända in i själen och har en stark magkänsla av att min kringelikrokväg leder mig rätt. Det jag alltid drömt om blir verklighet. En känsla av att allt går om du verkligen vågar, kämpar och har tålamod.

Anna Lissjanis och Caroline Nilsson - barnboksutgivare av "Dante".Två stolta barnboksutgivare med andra böcker från IDUS Förlag. Flera år från när Caroline först kontaktade mig och frågade om jag ville vara med på tåget som illustratör och medförfattare. Caroline hade sett och gillade mina illustrationer jag lagt upp här i bloggen, så jag har ännu en anledning att tacka Trend o träning för denna möjlighet. Nu vågar vi äntligen berätta för omvärlden om drömprojektet.

Det unika med barnboken om Dante:

♦ Pedagogiska inriktning på tidig ord- och sifferinlärning.

♦ Boken består av två berättelser så att du kan läsa från två olika håll, ”Dante letar bokstäver” och ”Dante letar siffror”.

♦ Passar barn i olika åldrar med sina detaljrika bilder att studera och peka ut för små barn, spänning, räkning och all text i versaler för äldre barn som är på gång med att läsa. Därför perfekt att t.ex. läsa för syskon i olika ålder/med olika intressen eller en förskolegrupp.

♦ Uppmuntrar barn till naturlig rörelse i sin lek.

I boken om "Dante letar boll".

Barnböckerna om Dante är för barn 2-5 år och kombinerar kunskap och saga, exempelvis så letar Dante efter bollen och går igenom bokstäver, Dante gympar och introducerar siffror. Böckerna är skrivna så att barnen kan känna igen sig och relatera till själva berättelsen vid sidan av siffrorna och bokstäverna.

De detaljrika bilderna gör att böckerna passar att läsa för flera barn samtidigt, barn i olika åldrar eller med olika intressen, som syskon eller barn i en förskolegrupp. Till exempel så finns bilder i bakgrunden med lättlästa ord som ”MAMMA” och ”ANKA”, vilket ger bokläsaren fler användningsmöjligheter för boken utanför själva storyn.

Barn rör sig naturligt i sin lek och det vill böckerna om Dante uppmuntra.

♦ Förhandstitta och bläddra i barnboken om Dante

♦ Beställ barnboken om Dante. Pris: 129 kr

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras