God mat utan magont – tävlingsvinnare

Saftiga äpplen, bröd och frasigt stekta pannkakor..

Några exempel på mat som deltagarna i tävlingen jag haft i samarbete med företaget Biolac får magbesvär av men längtar efter. Att kunna äta det utan ballongmage, knip och gaser. Några får samma problem av stress, något vi alla skulle må bättre av att undvika, men just att ALDRIG kunna äta något så (i min värld) självklart som potatis måste vara tråkigt. Och jobbigt att alltid behöva planera och be om specialmat på fester och liknande.

Mat med gluten & som ger IBS-besvär /Anna LissjanisExempel på gott som kan ge magproblem. Här skrev jag mer om vad laktosintolerans och IBS är.

Men det finns produkter som hjälper matsmältningssystemet vid problem som laktosintolerans och IBS. Nogasin minskar jäsning och gasbildning i tarmen, och Lactrase GO spjälkar mjölksocker i mindre sockerenheter glukos och galaktos som kan upptas i tarmen. Inte menat att ta som dagliga tillskott, magproblemen har ju en orsak. Att äta mat låg på fodmap och minska/undvika produkter som ger dig besvär är mina främsta råd, men om du vid speciella tillfällen vill kunna leva som ”vem som helst” och äta det du saknar kanske kosttillskotten kan hjälpa dig.

Vinnare i tävlingen av varsin burk Lactrase GO och Nogasin:

♦ Emma Ryyti

♦ Veronica Persson

♦ Daniela Sundberg

♦ Joanna Norlander

♦ Pia Melender

Grattis tjejer! Hoppas produkterna hjälper er till en skönare magkänsla.

aggmacka_annaliI samarbete med företaget Biolac.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras