Boksignering av Dante på NK Bokhandel – minut för minut

Anna Lissjanis, Caroline Nilsson med barnboken om Dante på NK

En torsdag med magen full av fjärilar.

Efter ett helt liv med drömmar om att rita barnböcker, år av möten och planering, motgångar, flyt och arbete är det inte konstigt att nerverna var på helspänn då min och Caroline Nilssons barnbok skulle möta sin publik. En första presentation för andra än familjen, och det i NKs fina bokhandel. Liknande känsla som att visa upp sin nyfödda bebis första gången, stoltheten som du älskar och hoppas att fler kommer tycka om.

Det blev ett lyckat event med mycket bubbelsaft, kramar, skratt och lek. ”Dante letar bokstäver / Dante letar boll”, den pedagogiska barnboken med 2 berättelser i ett, fick en fin fest. Så här förlöpte eftermiddagen, minut för minut.

anna_jj_taxi

14.40.

Fint folk åker taxi till festen, i alla fall till en så speciell som denna. Jag hämtade Jonna och Junior från förskolan och åkte mot NK. Bara det spännande! Eftersom Jonas hade föreläsning skulle det bli en för lång dag på förskolan och jag ville gärna ha med dem. Det är ju till barnen vi riktar oss, det är deras bok och vi behövde ett par lekledare under kvällen. Och en rosa hund.

junior_jonna_dante_eventdante_nk_bokhandel

15.05.

Vi åker rulltrapporna upp mot NK Bokhandel. Och där, mitt mellan Tove Jansson och Astrid Lindgren, hade de ställt upp vår barnbok. Vilken ära!

Personalen på bokhandeln är verkligen gullig, lånar ut allt vi behöver under kvällen och hade tidigare tagit emot ett bud med sponsring från ICA Sverige.

dante_event_icaannalissjanis_ica_nkica_bubbel

15.10.

Jag tar hand om leveransen med ICA I love eco smoothies för de minsta, ICA Gott liv Bär- & nötmix och Fruktmix, samt bubbeldryck utan tillsatt socker, smaksatt med 14% fruktjuice – nyheten Crush i tre smaker av äpple & päron, hallon & blåbär,  mango & passion.

Junior och Jonna provsmakade alla sorter och gav tummarna upp för övriga gäster. Kanon med goda och festliga alternativ till läsk för alla åldrar tycker jag.

15.25.

Första toalettbesöket för de två provsmakarna. Följt av påfyllning.

dante_event_nk

15.32.

Caroline har rullat ihop Dantes Alfabetsposter med presentband som alla köpare ska få med sig. Sen ställer vi rullarna bredvid bokbordet och kan känna oss redo.

dante_slalombana

15.45.

Vi lägger ut mattor för att hoppa hage och ställer ut numrerade toarullar att springa slalom mellan – precis en sådan bana som Dante har i boken. Junior och Jonna provspringer. Men banan blir lite väl lång med 10 rullar, runt hela bokhandeln nästan så att det stör övriga besökare i bokhandeln. Fick därför räcka med hagarna.

15.55.

Andra toalettbesöket. Även för mamman då nervositeten börjar göra sig påmind.

dante_livia_annalissjanis_event bokrelease_livia_annalissjanis

16.00.

Första besökarna anländer, bland annat en kvinna vars barnbarn heter Dante och trevliga Livia Wanntorp. Vi prata via sociala medier, ses ibland vid olika event och den här gången mitt eget!

Jag och Caroline förklarar bokens budskap och utformning för alla som kikar förbi, att den passar barn i olika ålder och inlärningsfas, och att du kan läsa den från olika håll. Det kramas, dricks bubbeldryck och signeras böcker.

caroline_boksigneringdante_martennylen_hopp

16.10.

Malin och Mårten Nylén hoppar in och imponerar stort på tvillingarna med ett skutt över hela hagen. Mårten är känd för sin spänst och tränar många kända profiler och Malin känner jag genom att hon hjälpt oss med lanseringen och att nå ut med vårt event. En mycket proffsig, gullig och även företagsam tjej. Bland annat har hon startat upp nätverket ”B.A.B.Y”, bloggar och skriver för Topphälsa och har också gett ut en bok via Idus Förlag, men för vuxna.

bokrelease_malinnylen_annalissjanis

Muskler av plysch”, en humoristisk seriebok för vuxna som skildrar ett Sverige besatt av sociala medier, trender, chiapudding, självhjälp, yoga – och kändisskap. Vi ”bytte” böcker, för den vill jag gärna läsa!

bokrelease_caroline_terese_anna

16.40.

Terese kikar in, ”lite längre än sist” tycker Caroline som inte träffat henne på länge. Jodå, vuxna kan också växa, om inte fysiskt så mentalt. Terese är så söt och överraskar oss med blommor och kramar.

Ännu en träningstjej som gett ut en bok på samma förlag, ”Träna tillsammans med Tia”. Jag var med vid hennes bokrelease för ett par år sen, då helt ovetande om att vi skulle bli förlagskollegor i barnboksgenren. Terese som redan har gett ut tre böcker har koll, och jag är tacksam att kunna bolla mycket kring det med henne.

16.50.

Ännu ett toalettbesök med Junior och Jonna. Både på grund av dryck och lite extra uppmärksamhet av mamma kan jag gissa. Dessutom spännande att åka hiss då vi besökte NKs offentliga som variation.

anna_lindah_fota

17.15.

Sociala medier-proffset och grundaren av Better BloggersLinda Hörnfeldth, anländer med värstingobjektivet som du kopplar upp mot mobilen i högsta hugg. Stort vill-ha-begär från min sida. Vi har ett möte inbokat då jag ska ta reda på fler smarta detaljer i bloggvärlden, men nu var det Dante i fokus. Linda köpte en till sin hund.

bokrelease_anna_susanne

17.30.

Caroline´s app-partner och tjejen bakom Sveriges största receptsajt, Susanne Jarl som driver recepten.se kikar in. Hos henne hittar jag ofta inspiration till min matlagning och det är extra roligt att veta vem det är som skapat godsakerna.

17.59.

Folk kommer, går och även andra i butiken är nyfikna på vår bok. Och ett gäng böcker kommer finnas kvar på NK Bokhandel till försäljning.

18.00.

Pappa Jonas anländer efter att ha jobbat klart. Vid det här laget har Junior och Jonna börjar bli trötta. De har fått låna min telefon att titta på Youtube-filmer med, men nu är det dags att plocka ihop.

Själv var jag hög av lycka samtidigt som jag också kände att tröttheten började komma när spänningarna släppte. Boksigneringsfester tar på krafterna, men på ett positivt sätt. En drömkväll har blivit verklig och jag ser redan fram till nästa fest för Dante.

Du som missade oss i torsdags är varmt välkommen på nästa event på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm onsdag den 15 juni kl. 16.00-18.00. Även då får du kramas med oss, kika i boken, får den signerad om du köper och Dantes Alfabetsposter på köpet. ICA bjuder på dryck och tilltugg, barnen kan leka av sig och det går även bra att fråga oss om träning. Vi gillar ju det också, jag och Caroline.

Stort TACK till alla som kom och firade med oss i torsdags! Till NK Bokhandels personal för all hjälp, till ICA för sponsring, till Idus Förlag som tror på oss och vår barnbok, och mest av alla – min bokpartner för grymt teamwork. Läs Carolines version av kvällen här ♥

4 kommentarer
  1. Vad roligt att läsa din version av kvällen, det var verkligen en jätterolig kväll tycker jag. Bubbel och snask var verkligen smaskens, bra fixat! Stor kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras