Chokladbollar av bär- och nötmix

chokladbollar_trendotraning

Chokladbollar, kokosbollar, nötbollar, energibollar, hälsobollar – kärt barn har många namn. Jag har lagt upp många olika varianter av ätbara bollar här i bloggen. Nu var det ett tag sen, men vad passar inte bättre att premiärblogga om på annalissjanis.se?

Varmt välkommen till nya bloggen! Vad tycker du? Lova att meddela om något inte funkar som det ska. Jag är i alla fall toknöjd med att sidan är så ljus, ren, lättläst ur mobilen och enkel att dela med sig av i sociala medier (blir glad om du gör det så att fler hittar hit :). Headern gillar jag också, från mitt älskade Jorm, men framöver vill jag ta en ny med högre kvalité. Yes, jag är kräsen när det gäller det estetiska, men förutom det känns bloggen som en fräsch och spännande nystart på hösten.

Hursomhelst, du är kanske mer sugen på chokladbollar? Jag har hittat några påsar av ICA Gott Liv´s bär- och nötmix som blivit över från min och Caroline´s bokrelease i en låda här hemma. Igår kom jag på att jag kan testa att göra chokladbollar av dom. Vi hade inga dadlar hemma som det ska va i de flesta sockerfria recept, men den här påsen innehåller gojibär, tranbär och mullbär som också är naturligt söta.

chokladbollar_ingr

Bäst hade nog varit att blötlägga bär och nötter en stund innan, men jag hade inte tålamod att vänta utan mixade allt som det var.

Chokladbollar av bär- och nötmix*:

 • 1 påse blandade nötter/torkade bär (torkad frukt funkar också)
 • 1 msk kokosolja
 • 1 msk kakao
 • 2 msk starkt kaffe (kan uteslutas)
 • vatten till en lagom konsistens
 • kokosflingor att rulla dem i

Gör så här: Mixa bär- och nötmix, kokosolja, kakao och kaffe till en smet. Forma till bollar och rulla i kokos. Funkar att äta på en gång, men blir ännu godare efter en stund i kylen. Där håller de upp till en vecka och du kan även frysa ner dem och ta fram efter sug.

*Dosering efter antal bollar. Det behöver inte vara exakta mått.

chokladbollar_rullaanna_hampus_choklbolllchokladbollar_annalissjanisLite annorlunda smak mot andra sockerfria chokladbollar jag gjort, med bär som inte riktigt mixats sönder och gav lite tuggmotstånd, men mycket goda. Kanske inte kan ersätta barnens lördagsgodis, inte mina kräsna godisråttor i alla fall. Dom dissar mammas nyttifierade varianter just den här dagen, men perfekt som vardagsgodis. Fulla av nyttigheter, energi och lätta att ha med som mellanmål i en liten matlåda.

Fler varianter av sockerfria chokladbollar

♥ Proteinchokladbollar med chiafrön

♥ Chokladbollar av dadlar

♥ Chokladbollar med kokossocker

Gó helg!

12 kommentarer
 1. Sååå spännande och kul med ”ny” blogg Anna 🙂

  Ska testa dessa bollar, för mellanmål med chokladtouch kan man inte få för mycket av 😉

  Testade ditt recept på tonfiskbiffar,men bytte tonfisk mot kikärtor, och rackarns vad gott det var 🙂

  1. Ja Sara, det känns roligt! Och kul att du vill fortsätta hänga med. Jag säger detsamma om din blogg – en av de få jag följer troget 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras