Måndagslistan med annat

annalissjanis_beach_myth

Det blir mycket träning här i bloggen, speciellt under en hel vecka som träningsinstruktör. Det är ju en tränings- och hälsoblogg, varför jag frontar just de bitarna ur livet. Mitt träningsliv som även är en del av mitt yrke och familjeliv med en man inom samma bransch och aktiva barn, men trots det är inte träning det jag lägger mest tid på.

Träningsbiten är långt ifrån det viktigaste i livet, mer som en bonus som i sin tur ger massor till allt annat. Energi, glädje, hälsa och styrka som förenklar det som utgör basen. Javisst – vad vore livet utan hälsa, det som bygger basen, men även annat.

Under en resa som vår blir det så påtagligt vad som gör livet extra värdefullt. När alla måsten plockas bort och du får allt det bästa uppdukat som en stor buffé. Här en lista med några exempel med blandade tankar och upplevelser från vår vecka på Mythos Beach. Annat är träning som bloggen vanligtvis handlar mycket om.

Måndagslista med annat

– Nyfikenhet. Något av det bästa med att resa är att uppleva nya miljöer, smaker, temperatur, kultur, språk, gester. Ett minnesvärt äventyr under veckan var att gå de 300 stegen upp till ett litet kapell på toppen av ett brant berg. Barnen hade inga problem att gå uppför, Hugo och Hampus tog t.o.m. en extra vända ner och upp, och där uppe väntade en vidunderlig utsikt.

trappsteg_greklandlissjanis_berg_mythutsikt_mythosbeach

Otroligt vackert. En behaglig värme från solen i kombination med havsbrisen och känslan av världens storhet i bröstet. Inte bara av utsikten, utan att kunna göra den här utflykten ihop med dom som står mig närmast. Att upptäcka spännande platser ihop.

anna_jonas_solar

– Nakenhet. På solsemester går alla runt i bikini/badshorts och jag kan tycka att det är så vackert. Alla kroppar av olika storlek och färg, helt perfekta på sitt sätt. Det är så häftigt hur vi kan vara skapta i olika former och alla ha något unikt och fint som kommer fram i sin nakenhet.

Kom ihåg det – din kropp är skapt för dig. Går inte att jämföra med någon annans och är vacker och perfekt som den är. Med ärr och andra skavanker som ofta har en historia av mod, kärlek och ren livsglöd.

mormor_jonna_strandhugo_badstrandannalissjanis_strand_myth16 junior_strand16

– Gemenskap/tillhörighet. Att tillhöra en grupp är ett mänskligt behov och familjen för många den närmaste. Jag är lyckligt lottad med föräldrar som alltid ställt upp för mig och nu även för mina barn. Vi delar en historia, vi har roligt ihop och ser en positiv framtid ihop.

Den här veckan har vi verkligen kunnat umgås maximalt. Mina föräldrar har varit med barnen när jag och Jonas jobbat, mamma var med på flera av passen jag instruerade och pappa gick på simskola med Jonna. Hugo och Hampus är stora nog att hänga med i våra diskussioner, skoja och även prata om djupare ämnen. Om känslor och saker vi upplevt förr.

simskola_mythos_morfar

På liknande sätt känner jag för vänner. Det är alltid något som förenar oss och här på resan var det mycket träningsmänniskor och föräldrar. Det är som att man förstår varandra utan att veta varandras bakgrund, bara av det faktum att båda gillar att springa och har vilda barn. Jag hoppas få möta flera av dem igen, några familjer som även var med på Frisk & Stark Familj förra höstlovsresan.

– Hem. Vissa människor trivs med att rotlöst resa runt, men jag tycker det är oerhört skönt att komma hem. Var sak på sin plats, rutiner och listor – jag mår bra av det. Men det hade förstås inte varit samma sak om vi aldrig åkte någonstans, så jag borde ändra rubrik till ”kontraster” istället. Vilken chock det var att kliva ur planet på mark täckt av snö i natt. Ett iskallt och gnistrande vackert välkomnande hem.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras