En järngryta.
Bitar av nötkött som får fräsa i smör. I med buljong. Kryddor efter smak. En skvätt sojasås. På med locket och låt puttra på svag värme medan du går till jobbet/skolan/träningen eller när du pysslar på där hemma.
När du kommer tillbaka till grytan rundar du av smaken med grädde/kokosmjölk eller vad du önskar. Låt puttra en stund till medan du kokar potatis och blandar ihop en sallad. Så mört att du knappt behöver tugga köttet efter alla timmar på spisen.
Jag har sett reklam för speciella grytor för långkok men tycker att en vanlig gjutjärnsgryta med lock funkar fint. Eller ugnen. Fler förslag på mat som lagar sig själv än köttgryta:
- Pulled pork/beef/chicken.
- Tjälknöl.
- Gravad lax. Behöver varken ugn eller spis och går att förbereda flera dagar innan.
Har du fler förslag på mat som reder sig själv medan du gör annat? Tipsa gärna, för jag tror fler än jag gillar hemlagat som är klart när du kommer hem på eftermiddagen.
Det låter supergott!!
Men jag är lite nojig vad gäller att lämna spisen på när jag åker till jobbet… Kan man göra det? 🙁
Jag är inte så nojig och har lämnat grytan på lägsta värme när jag jobbat, men jag förstår om det kan kännas läskigt. Då kan det vara bättre att göra långkok när du är hemma istället.