Så får du tid att träna – 10 tips

cykla
Så är SportHälsa inlämnad på tryck. Oj vad vi svettades över datorerna igår, jag tog knappt en kisspaus för att få allt klart, men är så glad över resultatet. Det är roligt att vara med i hela produktionsledet vid att ta fram en tidning, men jag är även med i andra än SportHälsa. I senaste STARK och nu även i senaste magasinet Cykla. Det var ett bra tag sen jag cyklade Vätternrundan, närmare bestämt fyra år, men det där med att hitta tid till att träna är jag fortfarande expert på. Det här är tipsen jag gav till Cyklas läsare

Så får du tid att träna – 10 tips

1. Ge dig tid
Tänk på att du är värd träningen, för att må bra och bli en bättre förälder, partner eller kollega. Du bestämmer vad du gör av dygnets 24 timmar.

2. Prioritera
Träna i stället för att titta på tv, hänga på sociala medier eller shoppa.

3. Planera
Förbered och planera så mycket som möjligt, vad gäller mat och kläder.

4. Träna när och var du kan
Bättre med korta pass ofta, än långa sällan. Kör effektiva 30-minuterspass, varför inte på lunchen? Passa på att träna hemma eller tidigt på morgonen.

5. Utnyttja transportsträckor
Cykla eller spring vissa sträckor till jobbet. 

6. Anpassa träningen
Hinner du inte tvätta håret? Välj en träningsform som inte gör dig allt för svettig.

7. Träna med barnen
Spring med barnvagnen, lämna in till gymmets barnpassning eller träna ihop när de blir äldre.

8. Våga ta hjälp
Nätverka med andra. Utnyttja dina närstående, grannar eller vänner för hämtning/lämning, så får du en stund över till träning.

9. Gör storkok
Laga hela veckans mat med ett storkok eller varför inte kolla upp de lättlagade matkassarna som finns.

10. Bara gör det!

Vill du läsa hela artikeln kan du göra det här.
tid till träning
Mer om hur träning pusslas in i ett liv med heltidsjobb och familj skrev jag för inte så länge sen. Det kan du läsa om här ifall du är nyfiken.

2 kommentarer
  1. Jag får ofta höra att ”du är så duktig som är ute och går så mycket på kvällarna, själv hinner jag aldrig det”. Den KAN ju bero på att jag typ aldrig tittar på tv t ex. Jag följer väldigt få tv-program och tittar bara på det jag verkligen tycker är kul eller intressant att se. I 9 fall av 10 så väljer jag att ta en promenad i stället, för jag vet att jag aldrig ångrar det efteråt och så sover man så bra på natten sen.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras