Supersnabba proteinpannkakor med vaniljkeso

** I samarbete med FAST Sverige **

Stora pannkaksdagen är här.

Vet du egentligen varför det blivit tradition att äta pannkakor just på torsdagar? Det vore intressant att få redan på så dela gärna med dig om du har koll. Oavsett är det praktiskt med en veckodag då du alltid vet vad du ska äta, eller vad tycker du? Vi följer inte rutinen slaviskt hemma hos mig, de här bilderna är till exempel från igår kväll. Ändå är allt som underlättar i vardagen är bra tycker jag – både mentalt och fysiskt. Som pannkakor.

4 fördelar med pannkakor

 1. Passar till såväl frukost som mellanmål, brunch, dessert och middag. Eller tårta för den delen, perfekta som botten.
 2. Är en smidig rätt att göra. Lätt och snabbt att röra ihop.
 3. Alla i familjen gillar.
 4. Går att variera på mängder av sätt. Här hittar du flera enkla recept.


Proteinpannkakor av FAST Pancake. Om du vill att det ska gå ÄNNU snabbare än att blanda ihop egen smet, när du vill säkerställa ditt proteinintag, och för att inte behöva handla hem mer än mjölk och något fett att steka i. 
Genom det här bloggsamarbetet har jag fått hem några produkter från FAST med bland annat denna pannkaksmix. Den passade så bra när jag kom hem sent till en tom kyl igår. Snabbt och enkelt vispade jag ihop mjölk med pulvret baserat på havremjöl, kasein- och vassleprotein och äggpulver. Inga konstigheter och därmed även ok för barnen att äta.

Jonna ville också hjälpa till och fick uppgiften att hålla koll så att plättarna inte brändes. Vi smälte smör i stekpannan och klickade ut lagom stora plättar, samt hällde smet i en plåt till ugnspannkaka för att spara tid. Det blev också bra och gick extremt fort.

På en kvart hade vi middagen klar. Junior och Hampus åt sina plättar naturella, Jonna med hallon och blåbär..

…Hugo åt ugnspannkakan som en macka..

..och jag blandade ihop keso med vaniljkesella som jag toppade med bär. Löjligt enkelt och fantastiskt gott!
Blir det några pannkakor för dig idag? I vilken form i så fall?

Hos oss kommer det absolut bli fler pannkakor ur resten av burken med FAST snabba mix. Jag ser även fram emot att testa de andra godsakerna jag fått hem. Smoothie kan du ta lite vad du har hemma och mixa, men vissa tillfällen är det praktiskt med pulver som har lång hållbarhet och går på ett kick att blanda till. Bars brukar jag alltid ha liggande i väskan till nödfall och en kall drink är också smidig på språng mellan gym och jobb.
FAST är en produktserie med proteinrika och välsmakande kosttillskott som passar utmärkt mellan måltider eller som uppladdning samt under och efter träning. Sortimentet innehåller både proteinpulver, barer, drycker och pannkaks- och smoothiemixer. Du hittar produkterna på över 5000 försäljningsställen i Finland, inklusive dagligvaruhandeln, hälso- och specialkostbutiker, gym- och träningsanläggningar.

** Inlägg i samarbete med FAST Sverige, men åsikterna är som vanligt mina egna **

4 kommentarer
  1. Johanna – av det jag kan läsa mig till på innehållsförteckningarna är det inga konstigheter & märket är väl etablerat.
   Kram tillbaka! 🙂

 1. Vi äter pannkakor på torsdagar pågrund av att det var fasta på fredagen då man främst skulle undvika kött. Så främst var det ärtsoppa med fläsk, men då även pannkakor på torsdagskvällen som en festmåltid innan den tråkiga fastan. Iallafall vad jag har läst 🙂

  1. Amanda – aha! Intressant. Men nu för tiden är det fest även på fredagar. Skönt att traditionen med fasta försvann 😉
   Tack för upplysningen!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras