Bästa årstiden för löpning är..

..hösten!

I drivor av färgstarka löv. När luften är krispig, då temperatur varken får dig att frysa eller svettas ihjäl. Då solen ligger lågt och ger ett magiskt ljus över hela världen. Bäst som på bilden, tillsammans med en god vän (saknar min skadade kompis), i shorts för maximal frihet åt låren, men allt eftersom åker varmare plagg på. Mysigt på ett sätt det med.

..vintern!

Över gnistrande skare eller pulsande genom puder. Då det ryker ur munnen och ljuset bländar. Då allt går lite långsammare på grund av lager av kläder och kyla som får ansiktet att stelna, men som ger extra ”jag mot världens makter”-känsla. Eller, jag MED världen!

..våren!

Då naturen långsamt vaknar till liv efter sin dvala. Söta små blommor, en sol som börjar värma igen och förväntan i luften. Över att få leva ut igen, vilket märks på promenadstråken där sommarlöparna börjar kika fram. En lurig tid i min skog, ibland som en isbana, men det leder mina steg mot nya vägar. Med successivt mindre kläder, mer lätthet och löpfokus.

..sommaren!

Då det är garanterat shortsväder (om än med långärmad tröja mot Jämtlandskyla och mygg ibland). Med avslappnad semesterkänsla i sinnet, som ger extra krut i låren. En tid då vi reser runt endel, vilket gör löpningen till perfekt träning- och sightseeing i ett. Då löpningens frihetskänsla maxas och energin är på topp av sol, vila och kärlek från familj och vänner.
Så. Nu vet du varför jag alltid tjatar om att ”det här är bästa årstiden för löpning ”. Den är ju jämt! Men liiite mer, kanske för att jag själv är septemberbarn, klappar mitt löphjärta för hösten.
Vad tycker du? Vilken är din bästa årstid för löpning?

4 kommentarer
  1. Åh, du har rätt i att alla årstider är bra, men jag gillar hösten och våren lite extra, när det inte är för varmt men ändå inte så kallt att man måste ha massa kläder på sig. Krispig luft och vår/höstsol 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras