6 fruktansvärt goda frukostar

Godmorgon från Lindvallen!

Igår bilade vi de ca 50 milen till Sälen och Lindvallen för vår efterlängtade skidvecka. Ända sen tvillingarna var i min mage har vi gjort en årlig resa hit, vilket brukar vara en av de bästa semesterveckorna. Kanske allra bästa? Visst är det skönt att åka till solen eller Jorm, men i Lindvalen ägnar vi dagarna åt det alla i familjen älskar – skidåkning! Dessutom rår vi oss själva i en mysig liten stuga. Sover ut, åker längd, utför, äter gott och bara är, utan tider att passa. Datorn är med, jag kommer jobba några timmar om dagen också, men det känns inte jobbigt i härlig fjällmiljö och med familjen runtomkring.
Frukosten ovan är från en morgon hemma i Stockholm, liksom flera av de andra i det här inlägget. Har inte orkat fram med kameran under våra måltider här ännu, men lovar uppdatera dig med hur vi har det under veckan. Och mina gamla frukostar kanske är nya för dig? Hoppas du hittar något som kan sätta lite ny guldkant på din morgonstund bland dessa.

6 fruktansvärt goda frukostar


1. Havregrynsgröt & Co – ständiga vinnarfrukosten i min värld. Gärna med banan, blåbär, kanel och olika slags frön. Och i själva gröten har jag ofta 1 msk chiafrön och ett helt ägg som jag rör i mot slutet av koktiden. Krämigt, gott och skön magkänsla!

2. Overnight Oats med hallon, mandel, kokoschips och melonkärnor. Kvällen innan blandade jag 2 dl vanligkvarg med 1 dl havregryn och 1 msk chiafrön + toppade med frysta hallon. Morgonen efter var frukosten klar att piffa med övriga godsaker. Äpple till här – min ständiga favoritfrukt, som en saftig avslutning på frukosten.

3. Flingor med banan, torkade bär, mandel och naturell yoghurt. Det här är en typisk sak jag får sug efter med jämna mellanrum. Krispigheten tillsammans med den syrliga yoghurten och söt banan. Mums!

4. Chiapudding med proteinpudding, bär, nötter och annat. Kvällen innan blandade jag 2 msk chiafrön med 1 dl mandelmjölk och hällde på blandade fryst bär. Morgonen efter toppade jag med 1 burk proteinpudding, nötter, kokoschips och frön. Till det en apelsin.

5. Äggröra med ost, chiapudding och macka. Äggröran är helt enkelt ägg stekta i kokosolja där några skivor ost lagts i mot slutet. Och chiapuddingen har du recept på ovan, men här med kvarg istället för mandelmjölk. En frukost jag åt här i Lindvallen förra året och förmodligen kommer repetera några mornar till medan vi är här, varvat med gröt.
frukost lindvallen
6. Yoghurt med müsli och blåbär, ost- och kalkonmacka, ägg, apelsin, te och extra c-vitamin. En frukost jag åt i exakt samma stuga som nu, men för 2 år sen.
Är så glad att vara här igen. Så mysig stuga och massor av skidåkning ihop med familjen att längta ut till. Godmorgon! Hoppas du får en skön söndag.. ♥

8 kommentarer
  1. Fina frukostar! För mig är favoriten när det kommer till kvällsfika två-tre dl naturell och ca 3dl Allbran (fiberflingor) med ett kokt ägg! 🌟

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras