Poke Bowl med lax – recept


Våra middagar i Lindvallen har varit enkla och delikata, som denna (typ) Poke Bowl med lax. Och som ärtsoppa på burk, färdiggrillad kyckling med ris och hamburgare att bara steka. Tanken var att vi skulle ut och äta någon kväll också, men det har varit så skönt att slappa hemma i stugan så vi kockade själva hela veckan. Att glida omkring i våra underställ med närhet till sängarna om frisk-lufts-tröttheten skulle slå till. Dessutom krävs det inga konster för att få något att smaka som på en femstjärnig restaurang efter en dags skidåkning. Även rester.
En av dagarna gjorde jag min vanliga allt-på-en-plåt-lax som fick toppa överblivet ris & Co.

Poke Bowl med lax

Ingredienser:

  • Laxfilé
  • Aubergine
  • Paprika
  • Rödlök
  • Olivolja
  • Flingsalt & peppar
  • Kokt ris
  • Valfria färska grönsaker (jag tog bladspenat, gurka och paprika)
  • Crème fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Pumpakärnor

Gör så här:

  1. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
  2. Skiva aubergine, paprika, rödlök och lägg på samma plåt. Ringla över olivolja och krydda ev. mer.
  3. Koka ris om du inte har det klart redan.
  4. In med plåten i ugnen på 250° i ca 20-30 minuter.
  5. Skär under tiden de färska grönsakerna du vill ha i.
  6. Blanda crème fraîche, salt, peppar och en riven vitlöksklyfta.
  7. Stek ett ägg.
  8. Lägg ris i botten på en djup skål, sen färska grönsaker, sås, stekt ägg, lax och de ugnsgrillade grönsakerna.
  9. Toppa med pumpakärnor och tadaaa – en slags Poke Bowl!

poke bowl
Ok, kanske inte så likt Poke Bowl-originalet. Recept på en barnvänlig ”Pokemonbowl” och originalvarianten hittar du här, men god mat oavsett namn.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.