FILM: Trappintervaller – 4 övningar i trappa


Löpning i vårsolen – finns det något härligare? Ja, möjligtvis trappintervaller i vårsolen, en promenad i vårsolen, cykling, skidåkning eller att helt enkelt sätta sig på en bänk eller i en snödriva i vårsolen. Och det är ju belöningen med att bo i ett land med fyra årstider. Kontrasterna. Skiftningarna mellan kallt och varmt, mörker och ljus. Som får en att längta och glädjas lite extra. Eller bli deppig, vilket också är vanligt, men det är inte ämnet i det här inlägget. Nu vill jag ge dig ett smakprov på den sköna löpturen tidigare i veckan där jag filmade slutspurten – trappintervaller!

Trappintervaller – 4 övningar i trappa

  1. Snabba fötter med ett steg i taget.
  2. Dubbelsteg
  3. Utfallsgång
  4. Sidoutfall

Förslag på upplägg: Upprepa 4 gånger av varje i en lagom lång trappa för bra flås-, ben- och rumpträning. Stärkande för musklerna kring dina knän i olika riktningar, vilket är speciellt bra för oss som springer och belastar leden extra mycket. Fler bra knästärkande övningar har jag filmat och skrivit om på SportHälsa idag.
trappintervaller
Önskar dig en energifull fredag. Med löpning. Eller annat i vårsolen. Puss!

Fler läs- och filmtips på tema löpning, trappintervaller och vår:

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras