Lax med rödlök och pesto – recept

lax med rödlök
Lax med rödlök, pesto och ugnsgrönsaker – tänk att det kan vara så enkelt att äta gott! 90% av måltiderna grillar vi här på Snäckö, det är både gott och smidigt med en stor gasolgrill på verandan, men en dag gjorde jag den här paradrätten. Typiskt lättlagad sommarmat som vi åt ihop med färskpotatis, grönsallad och en kall sås av creme fraîche och pressad vitlök.

Lax med rödlök och pesto

Ingredienser:

  • 1 laxsida
  • 2 msk pesto
  • flingsalt
  • peppar
  • skivad rödlök
  • aubergine
  • brocoli
  • olivolja
  • valfria tillbehör, ex. kokt färskpotatis, potatismos, ris, sötpotatispommes eller vad du gillar
  • sås av creme fraîche, pressad vitlök, örtsalt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred pesto över den, strö på flingsalt, peppar och lägg på skivad rödlök.
  3. Runt laxen lägger du övriga ugnsgrönsaker och ringlar olivolja över.
  4. In i ugnen på 250° i ca 20 minuter (tills laxköttet faller lätt isär och grönsakerna fått gyllenbrun färg.
  5. Servera med valfria tillbehör.

lax med rödlök
Så gott. Och vill du göra det ännu enklare lägger du även potatisen på samma plåt. KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning